Trainer Pim van der Hoorn.

Lyra zakt door de ondergrens heen

Lyra verloor de uitwedstrijd tegen Te Werve kansloos met 4-1. Zo kwam er een einde aan een reeks van vijf zeges op een rij. Het is lang geleden dat Lyra zich z slecht presenteerde als tegen Te Werve. Jesse Schelvis, Marc den Toom en Luke Boeters ontbraken nog steeds door blessures.

Het begon nog zo aardig met na tien minuten spelen al de 0-1 van Thom Kuyvenhoven. Na minuut 20 veranderde plots het wedstrijdbeeld in het nadeel van Lyra. Met een bal op paal en lat geen 0-2 voor Lyra, maar tegen de veldverhouding in wel de gelijkmaker van Te Werve. Toen er even later een fout in de Lyra defensie werd gemaakt en Te Werve een 2-1 voorsprong nam werd het van kwaad tot erger met een 3-1 tusenstand bij rust tot gevolg en beteurde gezichten bij Lyra.

Na rust werden Brice Boo, Roy van der Sar en Jari van Dijk gewisseld voor Jarno van Koppen, Rens van der Meer en Dyon Lemckert. De wissels resulteerden wel in een paar mogelijkheden, maar succes bleef uit. Toen halverwege deel twee de 4-1 viel, was de smadelijke nederlaag voor Lyra een feit.