Frank Broos raakt aanvoerder Peter Verhoeve in het kruis en krijgt de rode kaart. (Foto: Pieter Vermeer)

Twee duels schorsing Frank Broos na rode kaart tegen VV Smitshoek

Na de 2-3 nederlaag op eigen veld met een rode kaart voor Pascal Broch verloor FC 's-Gravenzande ook de return bij Smitshoek. Het werd een afgetekend 5-0 verlies en ook nu was er een rode kaart. Het unicum was voor Frank Broos die dit in de senioren nog niet eerder was overkomen. De topscorer raakte de aanvoerder van Spijkenisse in de toegevoegde tijd van de eerste helft in het kruis en kreeg rood. Inmiddels is het schikkingsvoorstel van twee wedstrijden binnen en zo mist Broos de thuiswedstrijd tegen Jodan Boys en de uitwedstrijd tegen Achilles Veen.

Smitshoek kwam al snel op voorsprong, eerst schoot Joey Kleijn de bal nog over, maar in de 5e minuut strafte hij een fout in de defensie wel af: 1-0. FC 's-Gravenzande moest dus al snel in de achtervolging op zoek naar de gelijkmaker. Eerst was het Roy Vermolen die de bal over de lat kopte uit een voorzet van Rick Boers en uit een hoekschop van Roy van Beek schoot Twan van Meerten over. Kort voor rust kwam de thuisploeg op een 2-0 voorspong. Uit een hoekschop van Luigi Bruins zat de achterhoede, inclusief de doelman, er helemaal naast en kon Joey Kleijn zijn tweede treffer binnen schieten: 2-0. Kleijn was uiteindelijk goed voor vier treffers en ook Luc Delmee (5-0) passeerde Jouvenaar.Als tiental had FC 's-Gravenzande na rust niet veel meer in te brengen. FC 's-Gravenzande werd uitgeschakeld voor het toernooi om de districtsbeker bij RKAVV in Leidschendam: 3-2.