Piet Boon: 'Een biertje na de winst en dan thuis op de bank'
Piet Boon: 'Een biertje na de winst en dan thuis op de bank' (Foto: Danny Ploegaert)

HVC'10 mag blijven hopen na zege

In een cruciaal duel voor de nacompetitie tussen HVC'10 en CWO won HVC'10 met 2-1 en bleef verschoond van nieuwe gele kaarten. Scheidsrechter Dirk Meijvogel uit Katwijk (22) floot een prima partij en was gemoedelijk. Nu kon dat ook heel goed in het duel tussen deze twee Waterwegclubs. Beide clubs pruimen elkaar prima. De linesmen zijn echte assistenten, de spelers toonden respect voor elkaar en naaiden elkaar eens geen gele kaarten aan.
Na een kwartier kwam HVC'10 in de wedstrijd. Het moest zoals al de hele competitie het geval is opboksen tegen blessures en schorsingen. Nu was Kay van den Bos na zijn vijfde gele kaart van vorige week geschorst en moest Ralph Kramer hem vervangen, die dat overigens prima deed. Bouwhuis, ook één van de Hoekse sterkhouders, was nog niet hersteld van zijn tegen SVC'08 opgelopen enkelblessure.
HVC'10 kwam acht minuten voor rust op 1-0. Centrale verdediger Glenn Boon, vrijetrappenspecialist, scoorde zijn vijfde treffer in deze competitie met alle medewerking van doelman Joost Ipenburg. Een minuut voor de pauze was het opnieuw raak. Een verre pass van Michael van den Bos werd door Kirill Slutskyy op miraculeuze aangenomen en daarna tot een doelpunt omgetoverd: 2-0.
Na een kwartier in de tweede helft leidde een foutieve ingooi van HVC'10 indirect tot de aansluitingstreffer. Abdelkader Kadri was de maker, die met een fraaie schuiver Khalid El Menkouzi kansloos liet.