Werk van één van de exposanten.
Werk van één van de exposanten. (Foto: PR)

Textiel en Glas in de Hofboerderij

Cultuur

Vanaf zaterdag 6 mei is er in de Hofboerderij in Wateringen een expositie te zien met bijzondere textielkunst van collectief TEXT88. Het thema van de expositie is ‘Hof van Wateringe’.

De basis van het werk van de tien leden van TEXT88 is textiel - in de aller breedste zin van het woord - dat gecombineerd wordt met materialen als foto’s, papier, hout, verf en glas.

Zo is in de afgelopen jaren de combinatie textiel met glas de specialisatie geworden van Margot Bekker, een van de exposanten. Zij laat in deze expositie ook haar meest recente, verstilde glaskunst zien, naast werk waarin glas en textiel harmonisch zijn samengevoegd tot spannende objecten.

Buiten het themawerk rond de buitenplaatsen is er ook veel ander, individueel werk van de groepsleden te zien. Een ieder heeft haar eigen unieke werkwijze in onderwerp, technieken en materiaalgebruik en dat levert een veelzijdig en boeiend overzicht van hedendaagse textielkunst op.

In een gezamenlijke inspanning zijn er ook nog 88 eigenzinnige vogeltjes gemaakt.

De Hofboerderij, gelegen aan de Hoflaan 1 te Wateringen, is elk weekend van zaterdag 6 mei tot en met het Pinksterweekend, 29 mei vrij te bezoeken tussen 13.30 en 16.30 uur. Op de 2e Pinksterdag is de Hofboerderij zelfs vanaf 10.00 uur op en is de locatie opgenomen in de fietsroute van de regionale ‘Dag van het Kasteel’.

Leden van TEXT88 zijn tijdens de openingsuren aanwezig.