De vrijwillige lifeguards zijn tijdens het strandseizoen van midden mei tot eind september elk weekend aanwezig op het strand.
De vrijwillige lifeguards zijn tijdens het strandseizoen van midden mei tot eind september elk weekend aanwezig op het strand. (Foto: GVRB)

Open dag Reddingsbrigade ’s-Gravenzande

112-nieuws

Vlak voor de start van het nieuwe strandseizoen opent de ’s-Gravenzandse Vrijwillige Reddingsbrigade (GVRB) de deuren voor publiek. Iedereen de meer wil weten of het werk van de redders is welkom op zaterdag 6 mei tussen 11.00 en 16.00 uur op Slag Vlugtenburg.

De vrijwillige lifeguards zijn tijdens het strandseizoen van midden mei tot eind september elk weekend aanwezig op het strand. Tijdens de zomervakantie zijn ze zelfs dagelijks op het strand te vinden. Maar vrijwilligers van de reddingsbrigade zijn niet alleen actief als lifeguard, er zijn ook mensen die het materiaal onderhouden, de voorlichting verzorgen, activiteiten voor leden organiseren en nog veel meer. Om 12.00 en 14.00 uur vinden demonstraties plaats waarbij je met eigen ogen kunt zien hoe een redding in zijn werk gaat.