Rick Ravensteijn was topscoorder tegen Alsmeer.
Rick Ravensteijn was topscoorder tegen Alsmeer. (Foto: Paul Vis sr.)

Quintus heren winnen van Aalsmeer

De handbalheren van Quintus hebben zaterdag 29 april koploper in de eredivisie Aalsmeer 2 verslagen. Het werd 31-24.

Quintus moest winnen om in de race te blijven voor de titel. Tegenstander Aalsmeer bezit net als Quintus een goed en snel team. Dat uitte zich in het eerste deel: beide teams speelden in hoog tempo, om en om scorend  waarbij Quintus even los kwam in minuut 20: 12-9. Daarna moest het toezien hoe Aalsmeer bijtrok tot een 15-15 ruststand.

In de 40e minuut van het tweede deel kon Quintus zich door slimme combinaties losweken en na 24-20 in minuut 45 werd er een 31-24 overwinning behaald.

In theorie kan Quintus nog de titel pakken maar dan moet koploper Houten onnodig punten inleveren. Topscoorders bij Quintus waren Rick van Ravensteijn (8) en Marc de Vreede, Rene de Bakker en Jordi van Erp (5). Doelman Cas van der Harst maakte het verschil.

De Quintus-dames speelden om des keizersbaard in de vooravond. Ondanks 10 doelpunten voor bij de  pauze leverde men in het 2e deel in en werd de eindstand 34-32. Velo kon de goede thuiswedstrijd tegen Venlo van verleden week niet continueren. In Limburg werd het 36-22 voor de finalist on het Nederlands kampioenschap maar het perspectief voor Velo is deelname aan de Europa league.