Kunst in de Etalage wordt georganiseerd op initiatief van Mona van Almenkerk, eigenaresse van Atelier Monartiste.
Kunst in de Etalage wordt georganiseerd op initiatief van Mona van Almenkerk, eigenaresse van Atelier Monartiste. (Foto: PR)

Kunst in centrum ‘s-Gravenzande

Voor de derde keer wordt voor Kunst in de Etalage in 2023 een kunstroute uitgezet in het centrum van ‘s-Gravenzande. Van donderdag 27 april tot en met zondag 14 mei zijn er werken te bewonderen van 20 kunstenaars in de etalages van 23 winkeliers.

Kunst in de Etalage wordt georganiseerd op initiatief van Mona van Almenkerk, eigenaresse van Atelier Monartiste. Ondernemers in het centrum van ‘s-Gravenzande stellen ruimte in hun etalage beschikbaar, de kunstenaars etaleren hun kunst in de etalages. 

De kunst betreft dit jaar een brede variatie met onder andere keramiek en schilderijen, maar ook houtsnijwerk. Flyers met de route kunnen afgehaald worden bij de deelnemende winkeliers.

Nieuw dit jaar is kunst door de ogen van kinderen. In de etalage van Kinderdagverblijf Okidoki worden kunstwerken van peuters geëtaleerd met als thema ‘Hatsjoe, wij zorgen voor elkaar’ en ‘Zonnetjesweek’. Vanuit het kinderatelier Monartiste worden kunstwerken geëxposeerd in de Langestraat 197. 

Op zaterdag 13 mei wordt het project Kunst in de etalage afgesloten met een brocante-, planten- en kunstmarkt op het Marktplein en Kerkelaantje, voor bar de Promenade. Tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers op deze markt genieten van live schilderen, kennismaken met kunstenaars en hun werken en struinen tussen brocante en planten. 

Voor een overzicht van winkeliers en kunstenaars zie www.sgravenzande.website.