Kennismaken met golf

Golfclub Westland organiseert in mei een aantal middagen en avonden waar geïnteresseerden kunnen kennis maken met de golfsport. In juni volgt een beginnerscursus

In twee uurtjes tijd worden, na de traktatie met koffie en gebak, de eerste technische beginselen van het spel uitgelegd. Met de golfpro gaan de cursisten ook echt de baan in om te ervaren hoe men in een aantal slagen bij de vlag en de put komt. De kosten bedragen € 15 en dat is inclusief het gebruik van golfclubs en ballen. Info en aanmelding bij Marlou Wortelboer: 06-12020232.

Aanmelden

De kennismakingsmomenten zijn op maandagochtend 22 of 29 mei van 9.30 tot 12.00 uur of woensdagavond 24 of 31 mei van 18.30 tot 21.00 uur. Geef bij aanmelding uw voorkeur voor welke middag of avond aan. Locatie is Golfclub Westland op het sportpark van ‘s-Gravenzande aan de Konigin Julianaweg 156. Parkeren kan bij het zwembad en de scouting.

Cursus voor beginners

Een vervolg op de eerste kennismaking met het golfspel is de cursus ‘Start Gewoon’ waarin Golfclub Westland beginnende golfers in vijf weken tijd opleidt tot baanpermissie en handicap 54 (golfvaardigheidsbewijs).

'Diverse technieken komen aan de orde: putten, chippen, pitchen en de full swing'

Deze cursus start, naar keuze, op zaterdagmiddag 3 juni of op zondagmiddag 4 juni of op maandagochtend 5 juni. In deze cursus komen de diverse technieken van de golfsport aan de orde: putten, chippen, pitchen en de full swing. Het laatste uur van iedere les gaan de cursisten met een baancoach de baan in om een aantal holes te spelen.

Een belangrijk onderdeel van het behalen van de ‘baanpermissie’ om straks zelfstandig de baan in te gaan, is het theoretische gedeelte om de belangrijkste spelregels van de golfsport eigen te maken. GCW biedt een theorie-avond aan, maar van de cursisten wordt ook zelfstudie verlangd.

De cursuskosten bedragen € 295 en dat is inclusief vier opeenvolgende weken techniekles, één theorielesavond, gebruik van golfclubs en golfballen, vijf weken GCW-lidmaatschap om zelf te trainen op de driving range en samen te golfen met daarvoor opgeleide baancoaches. De cursus wordt in de vijfde week afgesloten met het theorie-examen. Aanmelden voor deze cursus kan telefonisch bij Marlou Wortelboer via 06-12020232. Geef uw voorkeur op voor de zaterdag, zondag of maandag.