Afbeelding

Verburch stelt met winst op Lyra het kampioensfeest van SC Monster nog even uit

Op sportpark Polanen voldeed koploper SC Monster aan de eerste opdracht en won met afgetekende cijfers van Houtwijk, dat een half dozijn tegentreffers te slikken kreeg. Een paar kilometer verderop had SC Monster puntenverlies van Verburch nodig tegen Lyra om zich tot kampioen te kunnen laten kronen.

Er moet nog even geduld worden opgebracht, want Verburch won na een 1-1 stand bij rust op De Zweth met 2-4 van Lyra. Op 13 mei valt nu naar verwachting de beslssing als SC Monster op bezoek gaat bij Verburch aan de Arckelweg.

Een gelijkspel is dan volddoende voor de formatie van trainer Marco Meijer om niet meer ingehaald te kunnen worden.

Ongeacht de uitslag is de penningmeester van Verburch in ieder geval winnaar. SC Monster zal worden gevolgd door een grote groep supporters.


De twee vierdedivisionisten FC 's-Gravenzande en Westlandia hadden een weekeinde vrijaf. Dat telt voor regioclubs die op een lager niveau uitkomen in het aanstaande weekeinde. Alleen VELO speelt aan de Noordweg het restant van de eerder gestaakte wedstrijd tegen SV Den Hoorn.


FC 's-Gravenzande gaat op bezoek bij Zwaluwen Vl. en Westlandia (zo) is te gast bij Purmersteijn.

Flynth Westland Cup

Zaterdag wordt op De Hoge Bomen het laatste duel kwartfinale van het toernooi om de Flynth Westland Cup gespeeld tussen organisator Naaldwijk en Maasdijk, de eerste winnaar van het toernooi in 1972. De winnaar speelt in de halve finale tegen FC 's-Gravenzande. VELO heeft zich al voor de have finale geplaatst.