Shane Bruinen bracht Verburch op 1-2 tegen Lyra.
Shane Bruinen bracht Verburch op 1-2 tegen Lyra. (Foto: Danny Ploegaert)

Lyra-Verburch doelpuntrijk treffen

Lyra verloor met 2-4 van Verburch en kan de tweede plaats vergeten. Beide ploegen waren in de eerste helft aardig tegen elkaar waren opgewassen. Het tweede deel was duidelijk voor Verburch was. Al na 11 minuten nam Verburch de leiding uit een vrije trap. Vince van der Knaap zag dat de muur van Lyra niet goed stond opgesteld. Kort voor russt profiteerde Jonathan van der Schee van mistasten van de doelman: 1-1. Lyra miste mogelijkheden op 2-1 van Dyon Lemckert (lat) en Thom Kuyvenhoven.

Na de rust prikte Shane Bruinen raak aan de andere kant en tekende Riley Hees voor 1-3. SC Monster wist dat de champagne terug kon in de koeling. In de slotminuut maakte invaller Jarno Houtenbos 1-4 tekede Dyon Lemckert voor de 2-4 eindstand.

Al met al: een verdiende nederlaag voor Lyra , dat in de laatste twee wedstrijden de volle buit moet zien te pakken. Tegen Madestein zal dat geen probleem zijn, maar de laatste uitwedstrijd tegen Duindorp kan heel belangrijk worden.