Westlandia in verweer bij de KNVB

Voetbalclub Westlandia is bij de KNVB in verweer gegaan tegen het besluit dat clubs met hun tweede 'standaardelftal' niet hoger mogen spelen dan de tweede klasse.

Vanwege de invoering van het nieuwe weekendvoetbal per komend seizoen is afgelopen zomer de nieuwe regel ingegaan. De KNVB wil hiermee voorkomen dat twee teams van één vereniging uitkomen op hetzelfde niveau. Westlandia heeft nu een zondagteam in de vierde divisie en het zaterdagteam speelt in de tweede klasse.

In die tweede klasse is Westlandia nog in de race voor de derde periodetitel, maar daar hebben de Naaldwijkers feitelijk niets aan. Promoveren is immers niet mogelijk. "Het is vervelend dat je niet voor de prijzen kunt spelen", vindt trainer Theo Verbeek. Zijn team speelde zich afgelopen zaterdag officieel veilig. "Dat betekent dat we vanaf nu voor spek en bonen spelen."

"Er zitten altijd nog twee klassen tussen 'de zondag' en 'de zaterdag'. Dus waarom zouden we dan niet hoger mogen spelen?"

Verbeek verwacht overigens niet dat de KNVB de regels dit seizoen nog aanpast.

Met de 3-0 winst op Concordia, dat met tien man afsloot, bleef Westlandia voor de negende keer op een rij ongeslagen en speelde zich met de dertiende winst van het seizoen in veiligheid. De achterstand op koploper FC Skillz is zeven punten. De doelpunten voor de ploeg van Theo Verbeek werden verzorgd door Stefan Bron, Jay Geeratz en Dennis Koene.