Westlandia (zo) zal waken voor onderschatting tegen derdeklasser Nieuwkoop.
Westlandia (zo) zal waken voor onderschatting tegen derdeklasser Nieuwkoop.

Nieuwkoop mobiliseert de troepen

Vandaag, woensdag 3 mei, speelt SV Nieuwkoop in de halve finale van het toernooi om de districtsbeker tegen Westlandia. De derdeklasser mobiliseert op de eigen website de troepen. Dat deed ook Westlandia.


SV Nieuwkoop is de enige derdeklasser in de halve finale van de beker. De andere halve finale gaat tussen vierdedivisionist SJC en eersteklasser Xerxes-DZB.

Eerder dit bekertoernooi werden door Nieuwkoop Nieuwhoorn (4e divisie), RVVH (1e klasse), Zwaluwen (4e divisie) en Olympia (1e klasse) al verslagen. In de poulefase werd afgerekend met Haastrecht, Woerden en CVC Reeuwijk.


De finale staat op het programma voor donderdag 18 mei, Hemelvaartsdag, en wordt gespeeld bij DSO in Zoetermeer.

Westlandia bereikte de halve finale van de beker na een zwaar bevochten 2-1 overwinning bij RKAVV.

Eerder dit seizoen werden Boshuizen, Foreholte en Forum Sport al uitgeschakeld door de Naaldwijkers.

Er wordt verwacht dat veel Nieuwkopers afreizen richting Westlandia. Zo gaan er al ruim 100 supporters mee met de georganiseerde busreis. Ook met de auto gaan meerdere supporters richting Naaldwijk.

Nieuwkoop roept de aanhang op om zoveel mogelijk in het oranje te komen, om Westlandia ook echt oranje te gaan laten kleuren.

In de regio Westland slaagde FC 's-Gravenzande er eerder in om de districts- beker binnen te halen. Op 30 mei 2019 werd met 4-0 gewonnen van Ter Leede.