Bunkerdag trekt altijd veel belangstellenden.
Bunkerdag trekt altijd veel belangstellenden. (Foto: PR)

Hamburg en Bremen gereed voor Bunkerdag

Op zaterdag 3 juni worden weer veel bunkers voor het publiek open gesteld onder de vlag van Bunkerdag 2023.

Hoewel het Vinetaduin dit jaar gesloten blijft zullen de bunkers Hamburg en Bremen wel deel nemen aan dit evenement. Deze inmiddels bij velen bekende bunkers met als huidige bestemming een plaats met zeer bijzondere exposities. Deze exposities zijn samengesteld door het Nederlands Militair Kustverdedigingsmuseum en omvatten diverse onderscheidende thema’s. Iedere zaterdagmiddag staan de vrijwilligers klaar om bezoekers te ontvangen.


De zo juist door Hanri Batavier geopende expositie over de Koude Oorlog in bunker Hamburg doet die spannende periode herleven. De telefonistes en telexistes van de toenmalige MARVA hebben opnieuw de bunker in bezit genomen. Hanri Batavier die met veel betrokkenheid de Hamburg op 6 mei opende is een nakomeling van huwelijk tussen een Marva en een militair van de Koninklijke Marine beiden gelegerd in Hoek van Holland, waarvan we weten dat deze Marva ook in de bunker Hamburg gewerkt heeft. Een aantal door de familie overgedragen fotomateriaal is in de expositie opgenomen.

Op Bunkerdag 2023 zijn de bunkers geopend van 09.00 tot 17.00 uur. Kaartverkoop bij het toegangshek Vinetaduin ingang Strandweg. Deze tickets geven recht op bezoek aan alle bunkers van de deel nemende organisaties.

Afbeelding