Ook dit jaar kunnen de kerken en andere gebedshuizen zich van een andere kant laten zien.
Ook dit jaar kunnen de kerken en andere gebedshuizen zich van een andere kant laten zien. (Foto: PR)

Heilige Huisjes Festival 2023

Evenals vorig jaar is er ook dit jaar een Heilige Huisjes Festival, samenvallend met Poetry International en wel op vrijdag 9 juni, zaterdag 10 juni en zondag 11 juni 2023. Met name op de zaterdagavond in de Dorpskerk krijgt dat gestalte in een avondprogramma met Cabaret en Poëzie. In en rond de gebedshuizen in Rotterdam zijn er die dagen allerlei activiteiten. Naast de eigen activiteiten blijkt wederom wat er allemaal mogelijk is in de betreffende gebouwen.

Vooral dat laatste is een grote onbekende en wordt door het Heilige Huisjes Festival op de kaart gezet. Zo is gebleken dat ook de Dorpskerk in Hoek van Holland een schitterende accommodatie is om van alles in te ondernemen. Dat gaat dus wederom gebeuren. De gemeente Rotterdam is daar ook inmiddels achter en ondersteunt van harte het initiatief van de diverse gebedshuizen om zo voor de burgers ook meer mogelijkheden te scheppen. Tijdens het festival alles met gratis toegang.

Niet alleen in Hoek van Holland zijn er mogelijkheden voor bezoek, maar ook elders in Rotterdam. Het volledige programma met de diverse mogelijkheden en activiteiten is te zien op de website: www.heiligehuisjesrotterdam.nl 

Nieuw voor Hoek van Holland is dit jaar, dat ook het Recreatiepastoraat op het Recreatieoord dit jaar meedoet met onder andere een presentatie van Mario Bruijns, schrijver van 2 boeken over het dit 100 jaar bestaande Recreatieoord. 

In ieder geval start het programma in Hoek van Holland op vrijdag 9 juni 2023 met een grote inzameling voor de Voedselbank Maassluis/Hoek van Holland, waarmee Hoekenezen andere Hoekenezen een aangenamer leven kunnen bezorgden. 


Maar er is ook ontspanning met liedjes van toen op de zaterdagmiddag om 14.00 uur en in de avond het Cabaret “Het draait om mensen niet waar” in samenwerking met de Stichting Kunstplaats, met de winnaars van het poëzie project `Eten anders`

Op zondag 11 juni 2023 verzorgt `Together` een koffieconcert van 11.30 tot 12.30 uur op het Kerkplein in de Dorpskerk met een staalkaart uit het eigen repertoire.

Vanaf 12.30 uur is de vloer voor de Kliederkerk, een project voor kinderen met hun ouders en grootouders.


Op het Recreatieoord is op zaterdagavond een optreden van de Country Trail Band onder leiding van Wim Pols en op zondagmiddag een vrije inloop bij het Recreatiepastoraat bij het Huisje De Zeehaven aan de Zeeweg 6. De vlag hangt uit.

Zet de data vast in uw agenda, want het wordt weer genieten.