Het nieuwbouwpand werd i n 1998 betrokken.
Het nieuwbouwpand werd i n 1998 betrokken. (Foto: NvP)

Goossens neemt Troost Interieurs over: ‘Het ene familiebedrijf maakt plaats voor het andere’

Partnerbijdrage

Familiebedrijf Goossens opent eind juli haar 23e woon- en slaapwinkel op de woonboulevard in Naaldwijk. Goossens komt in het oude pand van Troost Interieurs. Na vier generaties opent Troost Interieurs op 13 mei voor de laatste keer de deuren.

Het pand aan de Gildestraat 110 wordt momenteel volledig verbouwd tot het nieuwste Goossens winkelconcept. Hiermee maakt het ene familiebedrijf plaats voor het andere. Bram Troost heeft besloten de rijke historie van 138 jaar Troost Interieurs af te sluiten en op 66-jarige leeftijd nog meer te gaan genieten van al het moois in zijn leven.

Troost Service

Per 1 juni sluit Troost Interieurs zijn deuren. Bram Troost: “Ik spreek zelf niet over stoppen, want ik blijf de komende tijd betrokken bij de uitlevering van de lopende orders aan mijn klanten. En ik zal de service van bestaande Troost klanten doen via Smits Designcenter aan de Estland 5 in Delft. Ik blijf dus bij de branche betrokken,” aldus Troost.

Bakfiets

Troost Interieurs is al vier generaties lang een begrip in het Westland. Overgrootvader Abraham Troost opende in 1885 een eerste wol- en manufacturierwinkel in de plaats Monster, alwaar hij als stoffeerder en textielhandelaar gordijnen en kokosmatten verkocht aan de lokale bevolking. In 1915 had Opa Willem Troost de zaak inmiddels uitgebouwd en leverde de goederen tot helemaal aan Maasdijk met een bakfiets. Het bedrijf floreerde tot na de oorlog en in 1945 werd zelfs het 60-jarig jubileum gememoreerd in het winkelpand aan de Herenstraat 3 in Monster.

Na de oorlog nam vader Abraham Troost de winkel over en hij opende in 1953 zelfs een tweede winkel in Monster waar de focus werd gelegd op de verkoop van meubilair van de merken zoals Artifort en de Zuid-Limburgse Meubelclub (later Leolux).

Bram Troost, momenteel 66 jaar, kwam in 1979 in het bedrijf, en runde dit samen met zijn vader Abraham en ouder broer Wim. In 1982 werd de winkel verhuisd naar een nieuwbouwpand in het centrum van Monster. In 1990 liet vader Abraham - toen inmiddels 70 jaar - het bedrijf na aan zijn twee zonen. In 2003 stapte oudere broer Willem uit de zaak, tegelijk met de verkoop van het winkelpand in Monster.

Hoogstaand

Bram Troost had inmiddels zijn zinnen gezet op een nieuwbouw winkelpand aan de woonboulevard in Naaldwijk, dat sinds 1998 de uitvalsbasis is van Troost Interieurs. 44 jaar lang heeft deze meubelspecialist vele Westlanders geholpen bij de inrichting van hun huis met meubels en stoffen maar ook met wanden en vloeren. Troost Interieurs stond bekend om zijn hoogstaande merken zoals Leolux, Gelderland, Rolf Benz, Gispen, Arco en meer. En daarnaast om het deskundige interieuradviseurs die hielpen om de woning stijlvol in te richten naar de smaak van de klanten.

Goossens

Het pand op de woonboulevard in Naaldwijk zal volledig verbouwd worden tot het nieuwste Goossens winkelconcept. En daarmee is voor Bart Goossens, CEO en derde generatie van het familiebedrijf Goossens, een droom uitgekomen om ook bereikbaar te zijn voor woongelukzoekers in het Westland. Goossens levert met haar eigen collectie meubelen een mooie kwalitatieve toevoeging aan de andere winkels op de woonboulevard in Naaldwijk. Bart Goossens: “We gaan ons best doen om veel inspiratie te bieden aan de bestaande en nieuwe klanten van de woonboulevard.” De woon- en slaapklanten zijn in de nieuwe Goossens winkel welkom vanaf 28 juli. “Hier staan zeven dagen per

week onze Goossens adviseurs klaar om iedereen te voorzien van advies op maat. De winkel zal na de zomervakantie feestelijk geopend worden middels een Grand Openingsevent.