Annelies Koevoet-Kool maakte dit schilderij van De Korenaer.
Annelies Koevoet-Kool maakte dit schilderij van De Korenaer.

Poëziewedstrijd Dichter bij Loosduinen

De poëziewedstrijd Dichter bij Loosduinen vindt plaats op woensdag 21 juni. De  mooiste inzendingen worden die avond in het park naast de Loosduinse molen De Korenaer voorgedragen. De avond vol poëzie en muziek is onderdeel van de feestweken '100 jaar Commissie Loosduinen'.

Oktober vorig jaar was er ook al een poëziewedstrijd in Loosduinen. Toen stond de molen centraal tijdens het evenement. Dit keer mogen de dichters hun inspiratie loslaten op Loosduinen zelf. 

Rijke historie

Het is dit jaar namelijk 100 jaar geleden dat de zelfstandige gemeente opging in grote buur Den Haag. Nog steeds wordt de rijke historie van het ooit zelfstandige tuinbouwdorp door veel inwoners gekoesterd. De organisatie van Dichter bij Loosduinen roept daarom mensen op om een ode aan Loosduinen in dichtvorm te maken.  Mogelijke inspiratiebronnen: de molen, de Abdijkerk, Popradar, de kust, het landgoed Ockenburgh, de Stenen Kamer.

Meedoen? Stuur het gedicht over Loosduinen vóór 1 juni naar: loosduinsedichters@gmail.com, onder vermelding van naam, e-mailadres en telefoonnummer. De schrijvers van de mooiste Loosduinse gedichten krijgen een uitnodiging om hun gedicht voor te dragen tijdens de poëzieavond ‘Dichter bij Loosduinen' op woensdag 21 juni van 19.00 tot 22.00 uur. 

Winnaar

Een deskundige jury beslist uiteindelijk welk gedicht tot winnaar wordt bekroond. Het mooiste Loosduinse gedicht krijgt een bijzondere plaats in Loosduinen. Welke plek dat is, wordt later bekendgemaakt.