De tocht begon en eindigde bij Villa Ockenburgh.
De tocht begon en eindigde bij Villa Ockenburgh. (Foto: Frank Jans)

Geslaagd Haags-Westlands toggie

Zaterdag 15 april was de eerste editie van de fietstocht ‘van Kas tot Kust, een Haags-Westlands toggie’. Remco de Rijk en Karin Zwinkel, respectievelijk fietsburgemeester van Den Haag en Westland, namen hiervoor het initiatief. Ze spreken van een geslaagde tocht.

De tocht begon en eindigde bij Villa Ockenburgh, en voerde onder andere over het fietspad door de duinen en langs de kust richting Monster. “Er fietsten meer dan 100 mensen mee en van het voor kinderen ingerichte verkeersplein werd volop gebruik gemaakt, blikken beide fiestburgemeesters terug. "En het was mooi weer! Wat willen we nog meer?" aldus Remco de Rijk.

Promoten

Met 'Van Kas tot Kust, een Haags-Westlands toggie' willen de fietsburgemeesters ook het fietsforenzen en het recreatief fietsen tussen Westland en Den Haag promoten. Voor de organisatie kregen zij hulp en ondersteuning van ‘de Haagse Kettingcast’ en van de fietsersbond Westland.

Benieuwd wat beide fietsburgemeester in de toekomst nog meer voor ons in petto hebben? Houd voor nieuwe initiatieven de Instagram en /of Twitter account van de Haagse fietsburgemeester in de gaten! Instagram: @fietsburgemeester070 en
Twitter: @fietsburgemees1