GDA middenvelder Nick Selier in duel met zijn directe tegenstander van Vredenburch (Foto: Berry Heemskerk)

Spannende weken breken aan voor GDA

Voor GDA dat dinsdagavond door het resultaat van Vredenburch - BMT (2-1) de tweede periode won, stond zaterdag 29 april een thuiswedstrijd tegen dat zelfde Vredenburch op het programma. Er waren veel supporters in Madestein, niet alleen van de thuisclub maar ook van Vredenburch dat nog kans maakt op een plek in de nacompetitie.

Door Wil aan de Wiel

Na twee kansen die niet werden benut, was het in de dertiende minuut dan wel raak voor GDA. Een voorzet van links werd door Jordy Taal in de verre hoek gekopt: 1-0. Hierna volgde nog drie kansen voor GDA, die alle geen doel troffen. In de 40ste minuut floot, tot verbazing van iedereen op het veld, voor de rust. Nadat spelers de scheidsrechter op het scorebord en de tijd wezen, werd er verder gevoetbald en telde de arbiter ineens 8 minuten blessuretijd bij. In die blessuretijd slingerde Dennis Heemskerk een bal van rechts voor het doel en had Jeroen Mantel een vrije kopkans naar ook deze kans ging er door toedoen van de Vredenburch-doelman niet in. Het schot van Bradley Schoemaker in de rebound ging hoog over. Aan de andere kant schoot Vredenburch van afstand op het doel van GDA. Door een vreemde stuit van de bal kreeg Alessandro Visser hem niet onder controle. Vredenburch drukte van dichtbij af: 1-1. Zwaar tegen de verhouding in, ging GDA met een 1-1 stand de kleedkamer in. Na de rust was er sprak van een meer gelijkopgaande wedstrijd. Vredenburch probeerde meer mee te voetballen en GDA liet het enigszins gebeuren. Pas in de 58ste minuut deed de thuisploeg weer van zich deed spreken. Een diepe bal van Justin Schoenmaker op zijn broer Noa werd gemist door een Vredenburch-verdediger. Hierdoor kreeg Noa een vrije doortocht. Schoenmaker omspeelde de keeper en schoof de bal beheerst binnen: 2-1. Tien minuten voor tijd ontving een Vredenburch-speler een directe rode kaart voor een vervelende overtreding op een GDA-speler. Vredenburch probeerde nog met lange ballen de 2-2 te forceren maar GDA verdedigde bekwaam. De wedstrijd eindige in een 2-1 overwinning. Die stand had al bij rust 4-1 of zelfs 5-1 kunnen zijn als de spelers van GDA alle kansen hadden benut. Door het resultaat van BMT-PGS/Vogel (1-2) neemt GDA de tweede plaats op de ranglijst in. PGS/Vogel pakte de titel in de vierde klasse C. Het worden nog spannende weken voor GDA want Duno heeft evenveel punten (slechter doelsaldo) en BMT één punt minder. Het programma voor van GDA ziet er als volgt uit: 13 mei Semper Altius uit, 20 mei RAS thuis, 27 mei Quick Steps uit. Als GDA op de tweede plek eindigt, is de club als hoogst eindigende periodekampioen vrijgeloot voor de eerste ronde en stroomt het in de tweede ronde van de nacompetitie in.