‘Zero Waste Wandelen' over de Haagse Markt

Boodschappen doen zonder extra afval te creëren. Dat dit kan laat Michiel van Zuijlen namens burgerbeweging Zero Waste Nederland vrijdag 26 mei zien op de Haagse Markt. Die dag vinden er al weer voor de vijfde keer in het kader van de Week Zonder Afval (22 tot en met 28 mei) 'Zero Waste Wandelingen' plaats. Niet alleen in Den Haag maar op zo'n 40 locaties in Nederland.

Voor de vijfde keer in vier jaar zal Michiel van Zuijlen in Den Haag een wandeling organiseren op de plek die hij weleens ‘de Plastic Vulkaan' noemt: de markt ‘braakt' heel veel plastic uit. Ga maar eens een rondje om de markt lopen en zie hoeveel plastic tasjes daar in bomen en struiken hangen en in de goten liggen. Terwijl die tasjes in veel gevallen helemaal niet nodig zijn. Tijdens de drie wandelingen op vrijdag 26 mei organiseert legt Michiel in een uurtje uit hoe je onder andere groente, fruit, noten, kruiden en specerijen aan kan schaffen die je in je eigen verpakking mee naar huis neemt. Het is eigenlijk heel simpel, aldus Michiel: ‘Neem - naast een boodschappenlijstje en je portemonnee - ook altijd wat verpakkingen mee'. Tijdens de Zero Waste Wandelingen deelt Michiel al zijn tips en ervaring met plasticvrij boodschappen doen op de Haagse Markt. Aansluitend drinken we een kopje koffie of thee op de markt, uiteraard in je zelf meegebrachte beker .
Deelnemers kunnen zich opgeven voor de volgende tijdstippen: 10.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur. Deelnemers wordt een kleine bijdrage gevraagd om de kosten voor de organisatie te dekken. Aanmelden via Eventbrite. Deelnemers krijgen na inschrijven alle informatie over hoe, wat en waar.