De jongeren gaan met wethouder Hilbert Bredemeijer en hun pas verworven lintje op de foto.
De jongeren gaan met wethouder Hilbert Bredemeijer en hun pas verworven lintje op de foto. (Foto: Fleur Beemster)

Haags jeugdlintje voor dertien jongeren

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Afgaande op de prestaties van de dertien Haagse jongeren die verleden week een Haagse jeugdlintje ontvingen, ziet die toekomst er goed uit. De lintjes werden in Diligentia uitgereikt door wethouder Hilbert Bredemeijer (jeugd).

Sinds de start van de Haagse Jeugdlintjes in 2009 zijn er 188 Jeugdlintjes uitgereikt. De jeugdlintjes zijn bedoeld voor kinderen en jongeren die zich op een bijzondere manier belangeloos inzetten voor de stad. Dit doen ook de dertien jongeren die verleden week een lintje uit handen van wethouder Bredemeijer ontvingen. Michelle Reinhard (18) is één van de jongeren die een jeugdlintje ontving. Samen met een team regelde zij laptops voor de eerste vluchtelingen uit Oekraïne. Zij is al vanaf haar 12e bij de Haagse Raad van Kinderen. Amal Chaabaoui (16) is een spil in de stichting ‘2Gather' in de Schilderswijk. Al zeven jaar verzet ze daar veel werk. Uit eigen ervaring weet Aya Touati (15) hoe lastig en eenzaam het soms is als je uit een ander land komt. Ook daarom helpt zij nu mensen die eenzaam zijn, of samen iets willen ondernemen. In buurtcentrum Vliethage is zij een drijvende kracht bij activiteiten. Amir El Youssefi (18) is voorzitter van de Jongerenraad. Hij vertegenwoordigt daarin zijn wijk Vrederust. Dat deed hij onlangs in raadszaal naar aanleiding van de steekpartij bij de Berensteinlaan. Hij wil dat mensen oog krijgen voor de dingen die goed gaan.
Ook Benjamin Benson (22) doet veel voor de jeugd, maar dan in het Schipperskwartier. Hij stimuleert ze om de juiste keuzes te maken. Bij de Haagse Sporttuin Schilderswijk zijn ze blij met Anouar Azarkan (17). Hij geeft er voetballes, coacht de kinderen, en motiveert ze. Hij wil ervoor zorgen dat meisjes ook veilig kunnen sporten in de wijk. Yousri Hamouchi (17) heeft een missie in Moerwijk. Elke week is hij in de weer om mensen te helpen. Ook stond hij elke week paraat bij de aanschuiftafel in de Participatie Keuken.

Jessa Zweverink (17) zorgde ervoor dat er gratis maandverband op haar school, het Hofstad College, beschikbaar is. Nu kunnen meisjes die geen geld voor maandverband hebben, toch naar school.
Dina Akkouh (16) is bij 2Gather' en de ‘Haagse Sporttuinen een steun voor meisjes die het lastig hebben. Ze helpt ze om weerbaar te worden.
Sophia de Groot (8) schreef samen met haar moeder Marlies het boek 'Pinkie heeft epilepsie'. Met het boek willen Sophia en haar moeder kinderen helpen die ook epilepsie hebben en er meer bekendheid aan te geven. De opbrengst gaat naar Epilepsie Nederland.

Amira Leri (9) en Adam Leri (11) komen uit één gezin. Ze zetten hun schouders onder acvititeiten in Escamp en wijkcentrum ‘Escampade'. Ze organiseren activiteiten en workshops.