Afbeelding
(Foto: Google Maps)

LPF hekelt verkoop Eendenburcht: ‘Waarom wordt ICCW bevoordeeld?’

Politiek

LPF Westland is ‘not amused’ over het feit dat de gemeente de Eendenburcht in Wateringen zal aanbieden aan Islamitisch Cultureel Centrum Westland (ICCW).

“Sinterklaas is nog maar net vertrokken, maar het college gaat nog even vrolijk door met cadeautjes weggeven”, schrijven fractieleden Dave van Koppen en Jolanda Suijker-van Wingerden in vragen die ze aan het college stellen.

De fractieleden vinden het niet kunnen dat het college zegt op de hoogte te zijn van het ‘Didam-arrest’, maar daar geen gehoor aan geeft. Volgens dat arrest mogen gemeenten vastgoed in principe niet één-op-één verkopen als er mogelijke meerdere geïnteresseerde partijen zijn. 

Ook vind de LPF de timing van de raadsinformatiebrief ‘uiterst belabberd’ en riekt het volgens de fractie naar ‘mis-/afleiding van de burger’. De brief werd na het ingaan van het kerstreces op 22 december vanuit het college naar de raad gestuurd. Het feit dat men tussen kerst en nieuwjaar kan reageren roept bij de fractie vraagtekens op.

De fractie wil ook meer weten over de uitgangspunten van de verkoop waarover overeenstemming is met ICCW, wat de verkoopprijs is en over wat het ‘niet-marktconform en gereduceerd tarief’ waartegen de ICCW momenteel haar pand aan de Julianastraat 1 in Wateringen huurt precies inhoudt. De fractie wil weten waarom het Islamitisch Cultureel Centrum Westland op deze manier ‘bevoordeeld’ wordt ten opzichten van andere verenigingen en huurders van de gemeente.