Hippotraktor zal ook spelen op Masterfest 2023.
Hippotraktor zal ook spelen op Masterfest 2023. (Foto: Sam Coussens)

Programma Masterfest 2023 bekend

Algemeen

In de zomer van 2023 keert het Westlandse muziekfestival Masterfest terug met een tweede editie Nederland Drie te Wateringen.

Op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli pakt de organisatie uit met een tweedaags programma vol namen uit alle hoeken van de rock- en metalwereld. Op 30 december maakte de festivalorganisatie de volledige line-up bekend. 

Nieuwe artiesten

Op het programma pronken enkele artiesten die in de gecancelde editie van 2020 reeds hun opwachting zouden maken, maar met namen als Baardvader, Changing Tides en Hippotraktor zijn er ook verrassende nieuwe artiesten aan de line-up toegevoegd.

Op zaterdag 1 juli komt het Belgische Black Mirrors een optreden verzorgen met een flinke dosis girl power. 

Ook Paceshifters staat op het programma. Deze veelbelovende Nederlandse rockband heeft de afgelopen vijftien jaar een portfolio opgebouwd, met talloze internationale shows en maar liefst zes albums vol explosieve alternatieve rock.

Bizkit Park komt de dag afsluiten met één van zijn tribute shows aan nu-metal, het genre waar bijvoorbeeld het werk van Limp Bizkit, Linkin Park en Slipknot onder valt.

Een nieuwe naam op het programma is de lokale fuzzrockbelofte Baardvader, een Westlandse band die het afgelopen jaar nog het hele land door toerde met de Popronde en recent zijn tweede album heeft uitgebracht.

Ook krijgen de leerlingen van gitaarschool The Guitar Master na hun bandcoachingsessie weer de kans om hun kunsten aan een volle zaal te vertonen, ondersteund door de rockende coverband Square.

Eredivisie

Vrijdag 30 juni zal geheel in het teken staan van het hardere werk, zoals Changing Tides.

Ook Hippotraktor is een verrassende naam op Masterfest. De Belgische band combineert prog, groove, sludge, djent en post metal.

For I Am King zal de vrijdag van Masterfest afsluiten. Deze band heeft zichzelf al naar de ‘eredivisie’ van modern metal gespeeld.

Kaarten voor het festival zijn vanaf nu online verkrijgbaar en kosten € 20 voor de vrijdag en € 25 voor de zaterdag. Check www.masterfest.nl voor meer info.