Het keramisch werk van Marcel Eekhout bestaat uit kleurrijk steengoed en porselein.
Het keramisch werk van Marcel Eekhout bestaat uit kleurrijk steengoed en porselein. (Foto: PR)

Bijzondere dubbelexpositie in de Hofboerderij

Een expositie met schilderijen en keramiek van Elise Eekhout en Marcel Eekhout is de hele maand januari te zien in de Hofboerderij in Wateringen.

Beiden gaan uit van het Japanse begrip dat imperfectie karakter en schoonheid oproept. De schilderijen van Elise zijn gelaagd. Oude lagen schemeren door nieuwe lagen heen waardoor prachtige kleurencombinaties en structuren ontstaan. Als je de werken van dichtbij bekijkt, blijken ze gouden en zilveren teksten te bevatten. Haar schilderijen worden binnen en buiten Europa geëxposeerd. Ze heeft werken uitgekozen die een link hebben met de (historische) omgeving.

Het keramisch werk van Marcel bestaat uit kleurrijk steengoed en porselein. Ze zijn met de hand gevormd en bevatten rafelranden, reliëf en patronen die tijdens het maken en stoken ontstaan en bewust gekoesterd worden. Speciaal voor de expositie op Hofboerderij zijn porseleinen werken gemaakt, waaronder het werk ‘100 Westlandse buitenplaatsen’. Marcel is landschapsarchitect en keramist. Zijn werk heeft op beurzen en exposities gestaan.

Er zijn twee - vrij toegankelijke - zondagmiddaglezingen tijdens de expositie: 15 januari over ‘historie en verbeelding' en op 29 januari over ‘kunst en verbeelding'. Beiden van 14.00 tot 15.00 uur.

De Hofboerderij, gelegen aan de Hoflaan 1 te Wateringen, is elk weekend vrij te bezoeken tussen 13.30 en 16.30 uur.

De schilderijen van Elise Eekhout zijn gelaagd.