Westlandse lopersprojecten vullen elkaar aan

Komende zaterdag en zondag gaan ze weer van start: de sportprojecten van de Wielepetcross Runners en Olympus ’70.

Beide projecten proberen mensen aan het sporten te krijgen, in dit geval hardlopen en wandelen. Ondanks dat beide projecten min of meer parallel lopen, bijten ze elkaar niet. Sterker nog, beide organisaties hebben elkaar gevonden in een gezamenlijk doel. "We zien elkaar zeker niet als concurrenten", aldus Rob van Noordt (Wielepetcrossrunners) en Susan van Schie (Olympus'70). "We kunnen elkaar versterken, omdat we op andere dagen en andere tijdstippen trainen. Belangrijk is dat deelnemers een keuze kunnen maken tussen de zaterdagmiddag vanuit De Wielepet in Monster en de zondagochtend vanuit Sportpark Verburch. Het gaat er vooral om dat iedereen van deze mooie sport kan genieten."

Wedstrijden

Wat ze gemeen hebben, is dat beide projecten zich richten op zowel de hardloper als de wandelaar. Tevens zijn er groepen: een startersgroep, 5 km, 10 km, halve marathon, hele marathon, trailrunning en wandelen. Er zijn zoals altijd weer enthousiaste trainers gevonden om de groepen te begeleiden en ook is er voor iedere deelnemer aan de projecten een hardloopshirt. Van Schie: "Wat ook leuk is dat we toewerken naar verschillende wedstrijden. Rob (en René van Dijk) naar de Wielepetcross op zaterdag 18 maart en de groepen van Olympus'70 naar de Ruitenburg Halve Westland op zondag 26 maart. We motiveren beide groepen om aan elkaars evenementen deel te nemen. Zo snijdt het mes dus aan twee kanten en kunnen we beide misschien wel meer deelnemers aan de start krijgen."

Aanmelden

Deelnemers kunnen zich voor beide projecten uiteraard nog opgeven. Wie op zaterdagmiddag zijn of haar hardloop- of wandelschoenen aan wil trekken, kan zich telefonisch aanmelden bij Rob van Noordt (06-54385869) of René van Dijk (06-53368577) of meld zich komende zaterdag rond 13.45 bij De Wielepet in Monster. Wie liever op zondagochtend aan zijn of haar conditie werkt, kan zich aanmelden via de website: www.lopersproject.nl. De inschrijfgelden liggen voor beide projecten rond de 50 euro. Leden van Olympus'70 ontvangen 10 euro korting op het zondagochtendproject.