Het Hoeks Future Lab greep net naast de prijzen maar had een onvergetelijke dag.
Het Hoeks Future Lab greep net naast de prijzen maar had een onvergetelijke dag. (Foto: PR)

Super gave landelijke finale voor Hoeks Future Lab

Algemeen

Wat een fantastische dag was het afgelopen zaterdag voor Yanoah, Indy-Rose, Martin, Jay, Mink, Hidde, Florian, Ozge en Jaära bij de landelijke finale van de First Lego League. Ze hebben het opgenomen tegen de beste teams uit Nederland in de Lijm & Cultuur fabriek in Delft.

42 teams hebben deze dag hun innovatieprojecten, robotwedstrijden, robotpresentaties en samenwerking skills getoond. Bij de First Lego League zijn de kernwaarden zoals sportiviteit, samenwerking en respect heel belangrijk. Tijdens de landelijke finale hebben de teams hun uiterste best gedaan om te laten zien dat ze over deze kernwaarden beschikken.

Na een dag van het geven van presentaties, het beantwoorden van jury vragen, het rijden van 4 robot wedstrijden, maar ook genieten in de Experience Area en genieten van de show van het First Lego League presentatie duo Dick en Dries was het eindelijk zover. De prijsuitreiking van de First Lego League. Hoeks Future Lab heeft net naast de prijzen gegrepen en is bij de robotwedstrijden uitgekomen op een 4e plaats. Maar dit mag de pret niet drukken! Het was één groot feest! Waarbij ze veel ervaringen hebben opgedaan, nieuwe vrienden hebben gemaakt en enorm hebben genoten.