HVC’10 boekt belangrijke overwinning

Het blijft ongemeen spannend in de tweede klasse E. Tussen koploper FC Skillz en de nummer acht op de ranglijst CION zit een verschil van slechts vier punten. Tussen CION en HVC’10, dat negende staat, zit echter een verschil van vijf punten. 

Door Dirk Vermeulen

In de wetenschap dat je in de eindstand toch echt bij de eerste acht ploegen moet eindigen om aan de versterkte degradatieregeling (via de nacompetitie) te ontsnappen, zal HVC de laatste zeven wedstrijden veel punten moeten pakken. Onmogelijk is dat zeker niet, mede omdat de wedstrijden tegen de top-drie achter de rug zijn en men in een goede vorm lijkt te steken.

De thuisclub, die om uiteenlopende redenen opnieuw een flink aantal spelers miste, had een wat moeizame start. Het eerste kwartier bleek alles nog een beetje op z’n plaats te moeten vallen.


CWO wist daarvan echter niet te profiteren. Een schot uit kansrijke positie vloog naast het doel van Khalid el Menkouzi. Niet veel later wist de Hoekse sluitpost in een één op één situatie niet voor het eerst dit seizoen als winnaar uit de bus te komen.

Vervolgens wist HVC zich aan de druk van CWO te ontworstelen en het initiatief naar zich toe te trekken.


Ralf Kramer en Luke Kernen bleken het tweede klasse niveau prima aan te kunnen. Glenn Boon en Len van Ooijen vormen al wekenlang een prima centraal duo in de achterhoede met als gevolg dat aanvoerder Michael van den Bos opnieuw zijn belangrijke rol kon gaan spelen op het Hoekse middenveld.

De kansen kwamen en zo was er onder anderen een knal van Ralf Kramer die de Vlaardingse doelman Joost Ipenburg tot een knappe redding dwong.

Ook een aantal corners van Dave Kram, vanaf links recht tegen de stevige wind in genomen, stichtten gevaar. Een korte variant, met Badr Ben Mohammed en Kram in de hoofdrol, leidde tot een hard schot dat door Ipenburg net over de lat kon worden getikt.

De Hoekse voorsprong zou toch snel komen. De meer dan voortreffelijk leidende scheidsrechter Dirk Meijvogel kende HVC een terechte vrije trap toe en specialist Glenn Boon mocht het van zo’n twintig meter gaan proberen. Zijn geplaatste schot maakte vlak voor de goal een venijnig stuitertje. Waarschijnlijk als gevolg daarvan greep Ipenburg mis en zo kon Boon z’n vijfde treffer van dit seizoen noteren: 1 – 0.

Nog voor de pauze volgde de 2 – 0. Het zal misschien wel de geschiedenis in gaan als één van de meest bijzondere treffers die Kirill Slutskyy heeft gescoord. Een voorzet van Michael van de Bos ging via de voet van de vaak ongrijpbare spits met een uiterst merkwaardige boog over de verbouwereerde van Iperen in het net.


Met een 2 – 0 ruststand leek HVC op rozen te zitten.

De Vlaardingse trainer Jeff Stans gaf zich echter niet gewonnen en besloot tot een aantal omzettingen. Hij bracht tevens een tweetal verse krachten in de ploeg. Dat leidde tot een overwicht van de bezoekers, maar het eerste kwartier hield HVC de zaken achterin goed op orde.

Een ongelukkige Hoekse ingooi luidde echter de tegentreffer in. De bal belandde via via bij Abdelkader Kadri die met een mooi schot El Menkouzi wist te passeren.

CWO putte moed uit de tegentreffer en ging vol op de aanval spelen. De Hoekse verdediging, met de hard werkende Jorn Groothuizen als gelegenheids-rechtsback, wist echter goed stand te houden.

Het geluk was daarbij HVC wel goed gezind toen een voorzet van CWO de paal schampte.

Er kwam zowaar nog een goede kans op de 3 – 1 maar Jorno Reurink zag zijn kopbal uit een voorzet van Dave Kram naast gaan.

Piet Boon bracht achtereenvolgens Rico Sterrenberg en Tom Plooij nog in de ploeg, waarna HVC de 2 – 1 stand over de eindstreep wist te slepen.

Een opperbeste stemming uiteraard in de Hoekse kleedkamer. Henk Boon prees de maximale inzet van de blauwzwarten, de basis waarmee de overwinning werd binnen gesleept. Piet Boon kon tevreden constateren de komende weken over een bredere selectie te kunnen beschikken. Mede door de prima leiding van Meijvogel(22 jaar) waren er geen kaarten te noteren. Volgende week schuift de geschorste Kay van den Bos weer aan en er is goede hoop dat het herstel van de blessure van Mitchel Bouwhuis niet al te lang meer op zich zal laten wachten.


Zaterdag gaat HVC'10 op zoek naar de volgende overwinning bij VFC Vlaardingen. De wedstrijd aan de Sportlaan 130 in Vlaardingen begint op het ongebruikelijke tijdstip van 17.00 uur.