HVC'10 krijgt niet wat het verdient

HVC’10 is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd het hoog geplaatste SVC’08 (tweede op de ranglijst) punten af te snoepen.

Door Dirk Vermeulen

De Hoekse formatie was deze middag, vooral gezien de verhoudingen in de tweede helft, niet de mindere en had minimaal een gelijk spel verdiend.

Al na enkele minuten spelen veerden de ondanks de verkeerstechnische problemen meegekomen Hoekse supporters op, toen Dave Kram uit een corner een vlammend schot losliet. Invaller doelman Owen Lammerding, die de geschorste eerste doelman verving, wist echter met een fraaie save redding te brengen. Ondanks dat de daaropvolgende twintig minuten iets in het voordeel van SVC '08 uitpakten, wist HVC na een half uur spelen alsnog op voorsprong te komen. Kram ging er op snelheid vandoor en speelde Kyrill Slutskyy aan, die Lammerding nu kansloos liet: 0 – 1.

SVC kreeg eveneens kansen, (te) veel als gevolg van het feit dat er bij HVC een aantal spelers niet zuiver in de passing waren en spelers met het verkeerde shirt aanspeelden. Het centrale duo Glenn Boon en Len van Ooijen speelde echter een puike wedstrijd en wist veel onheil te keren.

Eén minuut voor rust ging het dan toch nog mis. Doelman Khalid el Menkouzi kon de bal uit een corner niet goed onder controle krijgen en middenvelder Matthijs de Jong kreeg de kans de gelijkmaker in het net te knallen: 1 – 1. Een beroerd moment voor HVC en een fikse meevaller voor SVC'08.

Genoeg aanleiding voor HVC om na rust de zaken energieker op te pakken en dat leidde lange tijd tot een licht Hoeks veldoverwicht.

De beste kans was voor Dave Kram, maar zijn knal spatte op de lat uiteen. Daar stond tegenover dat vrij kort daarna een Wassenaarse voorzet op de paal belandde.

Trainer Piet Boon wisselde twee maal. Een overtreding van Coen Soonieus op Mitchell Bouwhuis leverde Soonieus een gele kaart op, maar had wel tot gevolg dat Bouwhuis zich geblesseerd moest laten vervangen door Beau van der Toorn. Kort daarvoor liep Kram ook tegen een gele kaart aan en hij zal daardoor de eerstkomende wedstrijd moeten missen. Boon bracht ook linksback Dylan Bogaards in de ploeg in de plaats van de eveneens wat geblesseerde Rico Sterrenberg, waardoor Jorn Groothuizen zijn vertrouwde plaats op het middenveld kon innemen.

Het was echter SVC'08 dat uiteindelijk aan het langste eind zou trekken. Een voorzet van rechts belandde bij Iliass Daoudi die van niet al te ver raak kon schieten: 2 – 1.

De laatste tien minuten waren opnieuw voor HVC, maar de mannen van Piet Boon en Henk Boon zagen geen kans meer de stand gelijk te trekken. Eindstand dus een teleurstellende 2 – 1.

Er waren nogal wat complimenten van Wassenaarse zijde voor het spel van HVC. “Dat is allemaal leuk en aardig, maar ik speel liever een slechte wedstrijd waarbij ik de 3 punten mee naar huis neem” klonk het bij enkele Hoekse spelers. Henk Boon was onder anderen niet te spreken over het veelvuldige balverlies, vooral in de eerste helft.

Rest nog te vermelden dat deze wedstrijd, onder de uitstekende leiding van arbiter Yusuf Durgunsu, een sportief verloop kende. Dat is wel eens anders geweest vond ook een van de Wassenaarse bestuursleden. “Eigenlijk bestaat ons team geheel uit Scheveningers. Net als jullie zijn het kustbewoners, met misschien dezelfde pittige mentaliteit. Daarom botste het in het verleden wel eens. Maar hartstikke fijn dat gebleken is dat het zo ook kan”.

A.s. zaterdag wacht HVC opnieuw een zware uitwedstrijd, nu bij koploper SSA FC Skilzz aan de Guide Moorstraat 18, Den Haag. Aanvang 15.00 uur.