Afbeelding
(Foto: Lisa Otte/Coco Benschop

Veel te doen over en rond Eten Anders

Onze voedselvoorziening en voedselconsumptie ligt momenteel onder een vergrootglas. Daarom organiseert Stichting KUnSTPLAATS de komende maanden een aantal gevarieerde activiteiten voor verschillende doelgroepen en interesses.
Zo is er op 22 april een struintocht door de duinen, met de focus op eetbare planten.

In mei vertelt Petri Jakobs hoe anders er vroeger bij hem thuis in de polder gegeten werd dan in de meeste andere gezinnen. En verder tracht hij duidelijk te maken wat er volgens hem mis is met ons huidige voedselaanbod en voedselproductie. 

Voor de pure kunstliefhebber is er in juli in iCOON een presentatie van twee Rotterdamse kunstenaars die onder de naam Toffe Peren de strijd aanbinden tegen voedselverspilling. Het wordt een kunstzinnige avond met verrassende hapjes en drankjes.


Verder bereidt KUnSTPLAATS momenteel een jongerenproject voor, samen met Welzijn op de Hoek


En deze maand hebben kunstenaars, dichters, fotografen en creatieve kookliefhebbers nog de mogelijkheid om zelf iets te bedenken rond Eten Anders. De mooiste en origineelste inzendingen worden opgenomen in het boekje ‘De Hoek eet anders' dat deze zomer wordt uitgegeven. Deadline 31 maart. Zie voor de meest actuele informatie en spelregels:

www.stichtingkunstplaats.nl.

Afbeelding