Activiteiten en cursussen

In Huis van de Wijk ‘De Hoekstee’ worden tal van activiteiten georganiseerd. Naast wekelijks of maandelijks terugkerende activiteiten, workshops en trainingen staan er ook leuke avondjes uit op de planning, zoals:

Weerbaarheidstraining

De gratis weerbaarheidstraining is gericht op digitaal en mentaal weerbaarder en veiliger en zekerder voelen. Hierbij komt in ieder geval aan bod; veilig aan de deur en op straat, omgaan met onveilige situaties, veilig op internet en bankieren, administratie en valpreventie.

De weerbaarheidstraining is voor bewoners van 55 jaar en ouder en wordt gegeven in Huis van de Wijk ‘De Hoekstee’ op donderdag 04 mei, 11 mei, 18 mei en 25 mei. Let op! Het zijn vier bijeenkomsten van 09:30 – 12:00 uur.

Gratis taalcursus

Binnenkort starten er weer gratis taalcursussen van Alsare in Huis van de Wijk ‘De Hoekstee’.

Er zijn 3 verschillende cursussen; Taal & Werk, Taal & Gezondheid en Taal & Ontwikkeling en opvoeding. Per onderwerp duurt de taalcursus 12 weken en is er 1 bijeenkomst per week van 2,5 uur. Tijdens de cursus leer je in een gezellige setting beter lezen, schrijven en praten in het Nederlands. Na afloop van de taalles(sen) krijg je als deelnemer een certificaat.

Meer informatie of aanmelden voor de taalcursus of het taalcafé kan via Anniek Ammerlaan van Welzijn op de Hoek via contact@welzijnopdehoek.nl of 0174 – 384 588. Kijk ook op wodh_hoekstee voor meer informatie.

Charlie en de chocoladefabriek

De jeugdgroep van Theatergroep Wateringen speelt ‘Charlie en de chocoladefabriek’ zaterdag 18 maart in Huis van de Wijk ‘De Hoekstee’. Charlie is een arm meisje dat met haar ouders en haar opa in een klein huisje woont. Willie Wonka is de fabrikant van het meest fantastische snoepgoed. Wonka schrijft een grote wedstrijd uit: wie een gouden wikkel in één van zijn chocoladerepen vindt zal worden uitgenodigd om naar de fabriek te komen en alle geheimen van de fabricage van het snoepgoed te leren kennen. Bovendien ontvangen de gelukkigen voor de rest van hun leven al het snoep dat ze zich maar wensen. In totaal zijn er vijf gouden toegangsbewijzen verstopt en al gauw ontstaat er een wilde speurtocht naar de wikkels. Het duurt niet lang of er verschijnen berichten dat er gouden wikkels zijn gevonden…maar door wie en hoe loopt het af? Dat ziet u in de voorstelling Charlie en de Chocoladefabriek.

Er zijn 2 voorstellingen in Huis van de Wijk ‘De Hoekstee’ op zaterdag 18 maart; om 15:30 uur en 19:00 uur. Kosten € 10,-, reserveren via www.theatergroepwateringen.nl/reserveren

Gratis trainingen kinderen

Binnenkort starten er verschillende training voor kinderen, zoals de kanjertraining en ‘Leer te durven”. Geïnteresseerd, bel of mail naar 0174 – 384588 of contact@welzijnopdehoek.nl voor meer informatie.

Dutch Pro Wrestling

Op zaterdag 22 april keren de Worstelgladiatoren van Nederland terug naar Hoek van Holland om Huis van de Wijk ‘De Hoekstee’ om op zijn grondvesten te doen beven en hun kunsten in de ring te vertonen! ‘Fully Charged – let’s power up! Belooft weer een avond gevuld met diverse wedstrijden met spektakel en harde acties te worden zoals u van Dutch Pro Wrestling gewend bent!

Tijdens deze avond komt nationaal en internationaal talent naar de worstelring voor een gezellig avond, vol met actie en spektakel! Kom het zelf aanschouwen en bestel je kaarten via www.dpwshop.nl. (Kosten tussen € 6,50 en € 20,-). De show start om 19:30 uur en de inloop is vanaf 19:00 uur.

Noteer alvast in je agenda

1 april concert Eerste Hoekse Accordeonvereniging, 14 april DJ Evert en 15 april Muziekdag

Kijk voor meer informatie voor alle activiteiten in Huis van de Wijk ‘De Hoekstee’ op facebook en Instagram @wodh_hoekstee, mail naar hoekstee@welzijnopdehoek.nl of bel naar 0174 – 384 588.

Kom je ook naar Huis van de Wijk ‘De Hoekstee?