Nieuwe brochure bieb en VU Westland

Het complete programma voorjaar 2023 van Bibliotheek en VU Westland is nu verkrijgbaar. In een brochure die op twee manieren te lezen is, zijn alle activiteiten en cursussen opgenomen. Deze starten vanaf februari op diverse locaties in het Westland. Het huidige seizoen loopt af in januari. 

Op het nieuwe programma staan onder andere Nico Dijkshoorn, Dieuwertje Blok en Linda van Rijn. Zij komen naar bibliotheek Westland om hun boeken te promoten of over hun werk te vertellen. Voor de jeugd zijn er twee theatervoorstellingen ‘Potje!’ en ‘Professor S.’ en kindercolleges en workshops. In het cursusaanbod van de VU zijn uiteraard de vertrouwde cursussen zoals taal op reis, creatieve cursussen en yoga opgenomen. Daarnaast is het aanbod uitgebreid met actuele, nieuwe cursussen zoals druivenkrenten en snoeien, landschap schilderen, fotografie voor gevorderden en oude documenten lezen.

De brochure is vanaf deze week verkrijgbaar bij alle bibliotheken, de VU, wijkcentra van Vitis Welzijn en WestlandTheater De Naald.


VVD wil tijdelijke kunst in leegstaande panden

VVD Westland zou graag zien dat leegstaande winkelpanden worden gevuld met pop-up galerieën.

De fractie verwijst naar voorbeelden in Den Haag, Amersfoort en Baarn waar in leegstaande winkelpanden kunstenaars de mogelijkheid krijgen om hun werk laagdrempelig te exposeren. 

 Deze tijdelijke kunstexpo’s zouden niet alleen kunstenaars, maar ook verhuurders van de panden kunnen helpen, menen de liberalen. “Daarnaast zou dit initiatief ook de leefbaarheid en de aantrekkelijkheid van de dorpskernen ten goede komen, leegstand draagt hier immers niet aan bij. Tot slot is het ook een mogelijkheid om de Westlanders op een laagdrempelige manier in contact te brengen met kunst en cultuur.”

De VVD vraagt het college of de gemeenten een bemiddelde rol kan spelen tussen cultureel Westland en vastgoedeigenaren.