Iedereen met een tuin of balkon kan meedoen aan de Nationale Tuinvogeltelling.
Iedereen met een tuin of balkon kan meedoen aan de Nationale Tuinvogeltelling. (Foto: Natuurlijk Delfland)

Workshop en excursie in teken van de Nationale Tuinvogeltelling

De Nationale Tuinvogeltelling is op vrijdag 27, zaterdag 28 of zondag 29 januari. Iedereen met een tuin of balkon kan hieraan meedoen. Wie eerst nog zijn of haar kennis op wil frissen, kan bij Natuurlijk Delfland een workshop volgen of aan een excursie deelnemen.

Vogelbescherming organiseert de telling samen met Sovon Vogelonderzoek Nederland sinds 2001. De Nationale Tuinvogeltelling levert een momentopname op van de aantallen vogels die in tuinen aanwezig zijn. Door de uitkomst te combineren met andere tellingen, is te zien hoe de vogels zich ontwikkelen.


Wie wil meedoen met de Nationale Tuinvogeltelling kan zich hier goed op voorbereiden door bij Natuurlijk Delfland een workshop te volgen en aan een excursie deel te nemen. De workshop Vogels in de tuin is op dinsdag 17 januari van 20.30 tot 21.45 uur. Tijdens de zoombijeenkomst op 17 januari worden de volgende vragen beantwoord: welke vogels kan je in je tuin tegenkomen? Hoe herken je deze vogels? Wat kan je doen om je tuin vogelvriendelijker in te richten? Hoe kan je de waargenomen vogels melden? Aanmelden via e-mail: medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com. Op zaterdag 21 januari is de excursie. 


Tijdens de excursie wandelen de deelnemers in Delft van 8.00 tot 9.30 uur door een nieuwbouwwijk om de vogels te herkennen en ook het gebruik van een verrekijker te oefenen. Deelname kost 5 euro, voor leden is de excursie gratis. Aanmelden kan via: medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com. Meer informatie op www.vogelbescherming.nl/tuinvogeltelling.