Gustaaf van Gaalen, Nic van Leeuwen en Angelo Damen (vlnr) kijken uit naar de première van de film ‘Nic van Leeuwen, Muziekpionier in het Westland’.
Gustaaf van Gaalen, Nic van Leeuwen en Angelo Damen (vlnr) kijken uit naar de première van de film ‘Nic van Leeuwen, Muziekpionier in het Westland’. (Foto: BM)

Vliegende start voor Tarantula-documentaire

Het was afgelopen zondag een gezellige drukte in het Westlands Museum. Die dag ging de documentaire over Nic van Leeuwen in première. Het werd een vliegende start, met maar liefst drie uitverkochte voorstellingen. In de film, gemaakt door producent Angelo Damen, blikt Nic van Leeuwen uitgebreid terug op de tijd, die nooit meer terugkomt. 

De 50 minuten durende film levert iedereen een ‘oh ja’-ervaring op die ooit bij Velo of Oikos in de rij heeft gestaan voor een Tarantula drive-inshow, of aan de radio gekluisterd zat om de illegale uitzendingen van Radio Westland te volgen.

De aanwezigen werden niet alleen getrakteerd op foto's en filmfragmenten uit de oude doos. Ook na de voorstellingen werd het een grote reünie van oude bekenden. Menigeen bleef nog even naborrelen om bij te kletsen en te genieten van de ‘gouwe ouwen', die door de muziekpionier himself op de draaitafel werden gelegd.

De documentaire is de komende zondagen zien in het Westlands Museum, aan de Middel Broekweg 154, Honselersdijk. Reserveer uw kaartje via www.westlandsmuseum.nl/film.