Afbeelding
(Foto: gemeente Den Haag)

Trots

Ongelooflijk trots was ik vorige week. En waarom? Onze jongeren in stadsdeel Loosduinen hebben maar liefst 3.564 kerstbomen opgehaald na de jaarwisseling. En ze hebben deze netjes ingeleverd op de daarvoor aangewezen plekken. Dat is toch geweldig? Er zijn behoorlijk meer bomen opgehaald dan vorig jaar en op de nieuwe locatie aan het Ernest Hemingwaypark zijn direct al meer dan 800 bomen opgehaald.
Hoe ik dit allemaal zo precies weet? Nou, ik had vorige week de eer om samen met Felicia Groenendijk van het stadsdeelkantoor het winnende lootje te trekken voor de actie Verloot je Boompje. De winnaar kreeg een mooie VR bril. Voor elke ingeleverde boom kregen jongeren een lootje. Deze konden ze op spaarkaarten plakken en er kortingsbonnen mee verdienen, maar voor elke boom en dus elk lootje, deden ze ook automatisch mee met de loterij voor mooie prijzen. In dit geval is ons stadsdeel letterlijk door een gezamenlijke inspanning netjes en schoon gebleven. Want velen van jullie hebben ’s nachts of op 1 januari ook de straat weer helemaal opgeruimd na een feestavond met vuurwerk. Hoe mooi wil je het jaar beginnen? Hulde voor iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt en er kostbare tijd in heeft gestoken.
Deze week begint Corinne den Heijer als onze nieuwe stadsdeeldirecteur. Welkom Corinne, heel veel succes en ik ben ervan overtuigd dat we de komende jaren samen mooie dingen kunnen gaan doen voor Loosduinen. En als je dan bovenstaand leest, hoe onze jongeren actief en betrokken zijn. En kijkend naar de samenwerkingen met Buurt Preventie Teams/Buurt Interventie Teams, de commissie, wijkberaden, BIZ etc, dan staat er in het jaar van ons eeuw feest al zoveel goeds waar we op door kunnen bouwen. We hebben naast alle feestelijkheden komende zomer veel om naar uit te kijken met elkaar.