Jan Hofker krijgt de stadsspeld opgespeld door wethouder Kavita Parbhudayal.
Jan Hofker krijgt de stadsspeld opgespeld door wethouder Kavita Parbhudayal. (Foto: Johan Bommelé)

Stadsspeld voor Jan Hofker

Tijdens een druk bezochte nieuwjaarsreceptie van wijkvereniging/wijkberaad Bohemen-Waldeck-Kijkduin werd Jan Hofker in het zonnetje gezet. Wethouder Kavita Parbhudayal speldde hem de stadsspeld op.

Hij kreeg de onderscheiding toegekend vanwege het groot aantal jaren dat hij als secretaris deel uitmaakt van het bestuur van wijkberaad en wijkvereniging Bohemen, Waldeck en Kijkduin. Daarnaast is hij tot op heden de beheerder van wijkgebouw Walboduin aan het Alphons Diepenbrockhof. Tevens heeft hij nog steeds zitting in de werkgroep Ruimtelijke Ordening, Welzijn en Milieu. Hierin houdt hij zich veel bezig met de diverse nieuwbouwprojecten. Daarbij houdt hij volgens de wijkorganisatie altijd oog voor de belangen van de bewoners en de leefomgeving.
Ook is hij medeoprichter van de projectgroep Ogen & Oren, een projectgroep waarvan de deelnemers met een speciale blik naar hun buurt kijken. Het vergroten van de leefbaarheid in de wijken is daarbij het doel. De projectgroep wordt vaak als voorbeeld genoemd in diverse andere wijken.

Bekroning

De uitreiking van deze speld was voor Jan Hofker een grote verrassing en een bekroning van het vele werk dat hij heeft verricht.