Trainer Roland Paats.
Trainer Roland Paats. (Foto: John van der Hut)

Roland Paats verlengt zijn contact

S.V. Loosduinen hield afgelopen zaterdag de nieuwjaarsreceptie. Tijdens die bijeenkomst werd bekengemaakt dat trainer Roland Plaats zijn contract met een jaar heeft verlengd.

De receptie werd voorafgegaan door de wedstrijd van het eerste elftal tegen de oude glorie. Een wedstrijd die zich in de stromende regen afspeelde en met een afgetekende zege van het jonge eerste werd afgesloten. De oude garde met illustere namen als Arjan Weijsenveld, Fausto den Heijer, Hans Doornbos, Arno van der Hoeven, Bas Nugteren, Ralph van der Kaa en vele anderen kon niet op tegen het conditioneel veel sterkere eerste. Uiteindelijk werd het maar liefst 8 - 3. De doelpunten van de oudjes werden gemaakt door Christiaan Verbree, Robin Laming en Arjan Weijsenveld (penalty). Bij de jonkies maakte Bart Ruwaard er vijf.
Tijdens de goed bezochte nieuwjaarsreceptie keek voorzitter Aart Blanken terug op 2022 en blikte hij vooruit op 2023. Hij memoreerde onder meer de saamhorigheid binnen de echte familievereniging S.V. Loosduinen. En ook de verduurzaming waarin S.V. Loosduinen toch wel voorloper is, werd genoemd. In dat opzicht staat ook in de toekomst veel te gebeuren.

Blanke belichtte tevens de technische kant. De club is trots op de zes senioren elftalen, zeventien jeugdteams, twintig spelertjes van 6 jaar of jonger, vier zaalvoetbalteams, een klaverjasafdeling, een Nordic Walkinggroep en een hardloopgroep. Tot slot werden leden in het zonnetje gezet die 25, 40, 50, 60, 65, 70 of 75  jaar lid van de vereniging zijn. Vanwege de twee coronajaren waarin geen jubilarissen werden gehuldigd, was dit een aanzienlijke groep van zo'n 40 leden. Aanstaande zaterdag hervat S.V. Loosduinen de competitie met een uitwedstrijd tegen Erasmus.