Wethouder Martijn Balster heft het glas op de opening van Pand Zuidwest in het voormalig gebouw van V&D aan de Leyweg.
Wethouder Martijn Balster heft het glas op de opening van Pand Zuidwest in het voormalig gebouw van V&D aan de Leyweg. (Foto: Anne Reitsma)

Pand ZuidWest feestelijk geopend: 'Ik ben heel blij met deze plek'

Pand ZuidWest is vrijdag 13 januari feestelijk geopend door wethouder Martijn Balster. Honderden mensen waren hierbij aanwezig. 

De voormalige V&D aan de Leyweg werd in 2020 bij wijze van proef ingericht als bedrijvenverzamelgebouw voor lokale bedrijven. Nu bijna 3 jaar later wordt het een permanent onderkomen voor creatieve ondernemers. Anna Vastgoedbeheer & Cultuur neemt het beheer over van de gemeente. Het pand is laagdrempelig opgezet en daarmee ook toegankelijk voor de mensen in de wijk die er allerlei activiteiten kunnen bijwonen.

“Duurzaam gebouwenbeheer gaat in mijn ogen over ondernemers en omwonenden verbinden. Om zo bij te dragen aan de wijkeconomie en leefbaarheid. Hier in Pand ZuidWest zitten creatieve lokale ondernemers die elkaar een stap verder helpen. Ook wijkgenoten zijn welkom. Zo krijgt dit gebouw een duidelijk gezicht voor de buurt”, zegt Willemijn de Boer, directeur ANNA Vastgoed & Cultuur. De opening werd georganiseerd door Nour+ de platformorganisatie die mensen in de wijk verbindt. Het evenement werd druk bezocht. Bijna 400 mensen waren aanwezig. Wethouder Balster bracht samen met de betrokkenen een toost uit op het nieuwe jaar en de heropening van het bedrijvenverzamelgebouw.

"Den Haag Zuidwest in haar kracht krijgen en houden, vraagt betrokkenheid van veel partijen. Bijvoorbeeld van bewoners. Het is ontzettend belangrijk dat zij een stem hebben. Maar ook ondernemers zijn heel hard nodig om de leefbaarheid in Zuidwest te verbeteren en ervoor te zorgen dat het hier fijn wonen is. Ontzettend mooi om te zien hoe dit allemaal samenkomt in Pand ZuidWest. Ik ben heel blij met deze plek.”, aldus wethouder Balster.