Basketbal voor scholen

LANDSMEER - Deze week wordt in Landsmeer weer het Schoolbasketbaltoernooi gehouden. Plaats van handeling is het ICL. Dit jaar strijden vijfenveertig teams om de eerste plaats. 

Het schoolbasketbaltoernooi is voor de vereniging een hoogtepunt van het seizoen. Landsmeer blijft een belangrijk centrum in het Waterlandse basketbal; Landslake Lions is met tweehonderdvijftig leden een van de grotere basketbalclubs in Nederland.De jeugdopleiding van de Lions is al een geruime tijd een voorbeeld voor vele verenigingen in Nederland. De aangebrachte Hall of Fame in het Indoorcentrum toont de behaalde successen van de Dames 1 in de eredivisie. 


Vijfmaal werd de landstitel veroverd en vijfmaal de nationale beker. Dit jaar (25 maart) staan de dames weer in de finale van de Carla de Liefde Trofee. Vier standaard jeugdteams bij zowel de jongens als de meisjes spelen op topniveau in de landelijke competities. De basis wordt gelegd op de scholen. In dat idee past ook het Landsmeerse schoolbasketbaltoernooi, dat elk jaar weer een waar spektakel biedt .De MVP (Most Valuable Player) van de meisjes en jongensteams worden gekozen door een jury met speelsters van Dames 1 en twee voormalige prominente jeugdcoaches omlijsten hiermee de prijsuitreiking, aanstaande vrijdag.