Afbeelding
(Foto: )

Bekerfinales basketbal in Landsmeer

LANDSMEER - Basketbalvereniging Landslake Lions en Stichting Topsport Basketbal verzorgen op zaterdag 25 maart vier bekerwedstrijden in de landelijke strijd om de Basketball Cup: Vrouwen onder 21, Mannen onder 22, Rolstoelbasketballers en Vrouwen senioren. Het gebeurt allemaal in het Indoor Centrum Landsmeer.

De vrouwen onder 21 van Landslake Lions mogen om 12.30 uur het spits afbijten tegen Sportiff Grasshoppers. Nadat ze vorig jaar al nationaal kampioen werden, zullen de Lions nu hun uiterste best doen om voor het eerst in de geschiedenis de begeerde Basketball Cup binnen te slepen. Om 15.00 uur volgt een bijzondere wedstrijd, namelijk die van de rolstoelbasketballers. Landslake Lions heeft al zo’n tien jaar geen rolstoelteam meer en is dus extra verheugd de ‘rollers’ van DeVeDo en Sunrise Medical Braves te mogen verwelkomen.

Om 17.30 uur spelen de mannen onder 22 van Apollo Amsterdam hun finale tegen Orange Lions Academy, het team van de basketbalbond met talenten uit heel Nederland. In de laatste wedstrijd van de dag verschijnen de dames van TopKip Lions ten tonele. Zij strijden om 20.00 uur tegen Den Helder Suns om de Carla de Liefde Trofee en zullen natuurlijk alles geven om die voor de zevende keer te winnen. Coach Chris van Kampen denkt dat zijn ploeg een goede kans maakt: ”Het wordt een pittige wedstrijd tegen favoriet Den Helder, maar als we kunnen herhalen wat we in de halve finale tegen Triple ThreaT uit Haarlem deden, zijn we lastig te verslaan.”

Entree € 7,50 (€ 5,00 voor kinderen tot 12 jaar). Kaarten zijn te koop aan de deur of via landslakelions.nl.

Afbeelding