Kaartverkoop 'The Armed Man' gaat snel

EDAM - Op de website van Zang Edam stromen de bestellingen voor 14 mei aanstaande binnen. Dan begint om 15.00 uur in de Grote Kerk van Edam een bijzonder concert in de vorm van een “mass for peace” van de Britse componist Karl Jenkins. De kerk gaat voor het publiek open om 14.00 uur.

Mensen die 'The Armed Man – a mass for peace'ooit gehoord hebben, vertellen vaak wat een geweldige indruk dit stuk op hen gemaakt heeft. Jenkins heeft het geschreven als een krachtige oproep tot vrede en begrip tussen volkeren en religies. In dit werk heeft hij daarom teksten uit verschillende religieuze en literaire tradities gecombineerd. Zo klinken er niet alleen de vertrouwde Latijnse misteksten, maar ook de islamitische oproep tot gebed, een hindoeïstische tekst, een gedicht over de atoombom op Hiroshima, enzovoort. Dit alles op meeslepende wijze op muziek gezet.

Behalve de leden van Zang Edam, aangevuld met een aantal projectdeelnemers, hoort u die middag ook de mezzosopraan Lucie Tromp voor de solodelen en de Amsterdamse muezzin Feyzullah Alim Er voor de Oproep tot gebed. Leden van het Nationaal Symfonisch Kamerorkest zorgen voor de instrumentale begeleiding, en het geheel staat onder leiding van dirigent Benjamin Bakker.

Als u dit bijzondere concert wilt bijwonen, zult u er goed aan doen snel kaarten te bestellen via de website www.zangedam.nl. Kaarten kosten €27,50 in de voorverkoop en voor personen onder de 18 jaar €17,50. Ook kunt u voor kaarten terecht bij de VVV Edam en VVV Volendam of op de dag van de uitvoering zelf aan de zaal voor €30,-.

De leden van Zang Edam verwelkomen u graag.