Job Cohen.
Job Cohen. (Foto: PvdA Amsterdam)

Job Cohen spreker op Zaanse Holocaust Memorial Day

Algemeen

ZAANDAM - Op initiatief van De Maatschappij Zaanstreek-Waterland wordt zondag 29 januari in Cultureel Centrum Bullekerk, Westzijde 75, de Holocaust herdacht. De lezing wordt dit jaar verzorgd door Job Cohen. 

Job Cohen was onder meer burgemeester van Amsterdam, Staatssecretaris van Justitie en Partijleider van de PvdA. Daarnaast dragen onder meer burgemeester Jan Hamming, de kinderen van de Zaanse Theaterschool en topvioliste Maria Milstein (Muziekhaven) met Ruud Luttikhuizen (piano) bij.

Op 1 november 2005 riep Kofi Annan, toenmalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties, de bevrijdingsdatum van Auschwitz, 27 januari 1945, uit tot een dag van herdenking: The Holocaust Memorial Day. Wereldwijd worden de slachtoffers herdacht van de Holocaust en van andere genocides. Auschwitz is uitgegroeid tot universeel symbool voor de massavernietiging van onschuldige burgers.  

Thema

Het thema van de herdenking is dit jaar: Sta op als een kind. . De inloop is om 13.45 uur, aanvang 14.00 uur. De toegang is vrij.