Joke Tessel (links) en Patty de Jong.
Joke Tessel (links) en Patty de Jong. (Foto: aangeleverd)

De week door met omroep PIM

Kijk voor actuele onderwerpen www.omroep-pim.nl, onder de kop TV; hier vind je de TV-gids. Hier staan ook de extra programma’s buiten de reguliere uitzendtijden om.

Waterlands videonieuws

Stadswandeling Slag op de Zuiderzee. Wandel mee op 11 juni met een van de stadsgidsen en kijk door de ogen van Cornelis Dirkszoon naar de straten, steegjes en bruggen van Monnickendam. Patty de Jong van Omroep PIM sprak uitgebreid met stadsgids Joke Tessel, beiden gestoken in klederdracht uit 1573. Leer meer over Monnickendam ten tijde van de Slag op de Zuiderzee door mee te lopen. Startpunt is de Middendam, inschrijven is niet nodig. Kosten € 5,- p.p. Meer informatie is te vinden op www.slagopdezuiderzee2023.nl.

Ronde van Ilpendam

De bekende Ronde van Ilpendam kan alleen bestaan door de inzet van Anja Walter en Diana Dekker met hun superenthousiaste team vrijwilligers.
Alles was weer tot in de puntjes geregeld. Wandelen, skeeleren, wielrennen, hardlopen en natuurlijk een fietspuzzeltocht en dat allemaal in verschillende afstanden, dus iedereen kon mee doen.

Het goede doel werd ook dit jaar niet vergeten, de totale netto-opbrengst van de Rondewas voor de Stichting Jarige Job. Zij bezorgen verjaardagsboxen bij gezinnen in armoede want ieder kind verdient een verjaardag. Zo’n groot evenement kan niet zonder (lokale) sponsoring maar ook de brandweer, sportmasseurs en de muziek zijn onontbeerlijk. PIM doet verslag.

Gemeentenieuws

De voorbereidende raadsvergadering is a.s. donderdag om 19.30 uur live te volgen via omroep PIM. De herhaling is te zien a.s. zondag om 19.00 uur.

Live-uitzending kerkdienst

De kerkdienst van de Protestantse Gemeente wordt zondag om 10.00 uur live uitgezonden vanuit de Opstandingskerk. De voorganger is ds. A. Noordijk.

Omroep PIM is elke dag te zien van 12-13u / 18-19u / 21-22u / 23-00u. Ziggo kanaal 36 / KPN kanaal 1442 / Telfort/XS4All kanaal 328/ T-Mobile Thuis 818.