Ook zo'n mooi vogelhuisje kopen? De opbrengst komt ten goede aan het Weeshuis in Monnickendam.
Ook zo'n mooi vogelhuisje kopen? De opbrengst komt ten goede aan het Weeshuis in Monnickendam. (Foto: aangeleverd)

Open Tuinendag in Monnickendam met verkoop van vogelhuisjes

MONNICKENDAM - In de oude stad van Monnickendam staat zondag 4 juni weer een Open Tuinendag op het programma. Al die tuinen in de stad vormen een groen lint dat gewaardeerd wordt door mensen, vogels, insecten en bodemdieren. Het is een goede plaats om een vogelhuisje, een insectenhotel of een egelhuisje te plaatsen.

Zondag 4 juni met start bij het Informatiepunt

Aan de dagbesteding in Het Weeshuis in Monnickendam is gevraagd een aantal vogelhuisjes te maken die tijdens de Open Tuinendag verkocht worden. Het Weeshuis is deel van Stichting Philadelphia Zorg. Philadelphia ondersteunt mensen met een beperking met het leiden van hun eigen leven.

Bouwers Fred en Erwin

Fred en Erwin hebben de vogelhuisjes gebouwd naar een voorbeeld van de Vogelbescherming. Ze hebben de huisjes gezaagd en in elkaar gezet in de werkplaats van het Weeshuis. Voor het schilderen zijn ze geholpen door andere deelnemers van de dagbesteding. 

Opbrengst voor Het Weeshuis

Het resultaat is een aantal vrolijke vogelhuisjes waar koolmezen graag komen en waarvan de opbrengst aan Het Weeshuis ten goede komt. Zie ook www.weeshuismonnickendam.nl 

Brochure open tuinen

Wil je graag zo een vogelhuisje bemachtigen? En tegelijkertijd genieten van de prachtige tuinen die Monnickendam rijk is? De brochure -met uitgestippelde route en informatie over de tuinen die te bezoeken zijn- is gratis verkrijgbaar bij het startpunt en bij tuin 2, De Zarken 13. 

Anderhalf uur

De wandeling duurt circa anderhalf uur, uiteraard afhankelijk van de tijd die je neemt om alles te bekijken.

Start

De start is voor het Informatiepunt aan het Zuideinde in Monnickendam. 

Je loopt zelfstandig de route zoals aangegeven in de folder.