Zelf was Jose Steens zo'n 35 jaar op dieet voordat ze erachter kwam dat een dieet niet de oplossing maar juist een onderdeel van het probleem was.
Zelf was Jose Steens zo'n 35 jaar op dieet voordat ze erachter kwam dat een dieet niet de oplossing maar juist een onderdeel van het probleem was. (Foto: aangeleverd)

Jose Steens roept vrouwen op: ‘stop helemaal met diëten’

Nieuws

ZAANDAM - ‘Stop helemaal met diëten’; dat is de boodschap waar de Zaanse Jose Steens zich al vijf jaar hard voor maakt. Om haar boodschap kracht bij te zetten houdt ze op zaterdag 6 mei de ‘Knop Om sessie’ in de Fabriek, Jan Sijbrandsteeg.

‘Knop om sessie’ in de Fabriek op Internationale Anti-Dieet Dag

De datum 6 mei is niet lukraak gekozen. Het is internationale Anti Dieet Dag. Dit is een dag waarin wordt opgeroepen om de focus voor een dag te verleggen van diëten en afvallen naar gewoon lekker en gezond te eten.

Internationale Anti-Dieet Dag

De Internationale Anti-Dieet Dag is in 1992 ingesteld als reactie op de zelfmoord van een 15-jarig meisje omdat ze het niet meer kon verdragen dat ze zo dik was. Gewicht en de obsessie om slank te zijn neemt een grote plaats in bij heel veel mensen. Op de ‘Internationale Anti-Dieet Dag’ gaat het erom niet de hele dag aan afvallen en diëten te denken, maar meer aan lekker en gezond eten en bewegen. In Nederland wordt deze dag ondersteund door de Nederlandse Obesitasvereniging (Stichting Over Gewicht Nederland).

De ‘Anti-Dieet Dag’ is volgens de vereniging nodig omdat de samenleving constant boodschappen uitzendt, dat dik lelijk is, ongezond is, en dat dat koste wat het kost vermeden of verholpen moet worden. De vereniging roept deelnemers op om één dag niet aan de lijn te doen of op de weegschaal te gaan staan.

The No Diet Project methode

Zelf was Jose Steens zo’n 35 jaar op dieet voordat ze erachter kwam dat een dieet niet de oplossing maar juist een onderdeel van het probleem was. Na dit inzicht schreef ze er een boek over en ontwikkelde The No Diet Project methode als hulpmiddel om te stoppen met diëten. Haar missie is om zoveel mogelijk vrouwen de overstap te laten maken van levenslang op dieet naar een leven lang goed voor jezelf zorgen.

Startpunt

„Ik hoop dat deze dag het startpunt is voor veel vrouwen om het besluit te maken om te stoppen met diëten. Dit is namelijk de eerste stap waardoor je de deur openzet voor verandering”, aldus Jose. Er is plek voor dertig vrouwen in de Fabriek, maar als er genoeg vrouwen zich aanmelden sluit ze een herhaling niet uit. „Voor mij is het namelijk elke dag anti-dieet dag.“

De Knop om sessie duurt van 11.00 tot 13.00 uur. Meer informatie en tickets: www.thenodietproject.com