Op deze montagefoto staat hij er al: de gedroomde traplift.
Op deze montagefoto staat hij er al: de gedroomde traplift. (Foto: aangeleverd)

Traplift moet Zaans Toneelhuis voor iedereen toegankelijker maken

Uitgaan

ZAANDAM - Het team van het Zaans Toneelhuis, Cornelis van Uitgeeststraat 2, is bezig met de eindsprint van de financiering voor een traplift. Ze zitten nu op de helft van het benodigde bedrag, maar zoeken nog net dat beetje extra steun om de theaterzaal voor iedereen toegankelijk te kunnen maken.

Sinds 2011 zet Rick Nanne, oprichter van Stichting Theatermijn en het Zaans Toneelhuis, zich in om voor de Zaanstreek professioneel theater(onderwijs) voor iedereen toegankelijk te maken. Destijds was daar geen plek voor en begon er een groepje in een studio van 40 m2 in een oude fabriek. Nu, twaalf jaar later, is er een nieuwe, blijvende plek voor cultuur gerealiseerd voor de Zaanstreek: het Zaans Toneelhuis. Inmiddels zijn er in het Zaans Toneelhuis diverse activiteiten van toneelverenigingen, het sociaal wijkteam, een jeugdtheaterschool, schoolprojecten en sociale initiatieven uit de wijk. Maar er mist nog één ding: een traplift.

De kersverse theaterzaal zit op de eerste etage en dat maakt het voor mensen die minder goed ter been zijn een uitdaging, en soms onmogelijk, om een voorstelling te bezoeken. Met een traplift wordt het Zaans Toneelhuis fysiek voor iedereen toegankelijk en kan de rol als verbinder middels cultuur nog beter worden uitgevoerd.

Donatie doen

Alle donaties komen ten goede van de aanschaf en het installeren van de traplift. Het Zaans Toneelhuis hoopt dat er nog wat Zaankanters meehelpen om de droom van dit theater voor iedereen mogelijk te maken met deze laatste punt op de financiële ‘i’. Doneren kan via: https://www.voordekunst.nl/projecten/13744-traplift-voor-toegankelijk-theater-1

Dit is de werkelijkheid: een trap. Niet fijn voor toneelfans die slecht trappen kunnen lopen want de zaal is op de eerste verdieping.
De fraaie toneelzaal die voor iedereen bereikbaar moet kunnen worden.