Afbeelding
(Foto: Bart Homburg)
Column ZaanDialoog burgemeester Jan Hamming

22 dynamo’s van onze gemeenschap

Nieuws

ZAANSTAD - Op 26 april mocht ik 22 mensen namens de Koning een Koninklijke Onderscheiding opspelden. 22 mensen die zich al jaren, soms al een heel mensenleven, inzetten voor de Zaanse gemeenschap. Het was een prachtige ochtend waarin ik deze groep bijzondere mensen mocht eren.

Mensen die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden. Van mensen die (voetbal)verenigingen hun energie geven, tot de ‘moeder’ van een operettevereniging en van vrijwilligers voor organisaties zoals De Zonnebloem tot iemand die zorgt voor het voortbestaan van Sjoelvereniging Zaanstad: het was een geweldig divers gezelschap.

Wat opviel was de bescheidenheid en de vanzelfsprekendheid om iets voor een ander te doen. Bijna alle gedecoreerden gaven aan dat anderen om hen heen ook dergelijke eer verdienden. Ook vonden ze hun inzet allemaal logisch: iets doen voor een ander of de gemeenschap maakt gelukkig.

Ik hoop dat deze dynamo’s van onze gemeenschap een inspiratiebron zijn voor velen. Omdat ik vind dat ze alle lof en eer verdienen maak ik graag van deze ruimte gebruik om alle mensen te noemen. Tot Lid in de Orde van Oranje Nassau zijn benoemd: Cees Beets, Joke de Haan, Kees Klinkenberg, Agaath Komen, Aart van ‘t Hoff, Jan de Jong, Carla Hopman-Oudejans, Anton Laan, Erika Klarenbeek-Versteegh, Kees Scheffer, Ada Scheffer-Hooijschuur, George Kramer, Truus Reitsma-Vegter, Karel Loevens, Marty Rijken, Eelco Hoff, Clementine van de Werd, Gerrit Passenier, Hilly Scholten en Yeng Nacion. Twee mensen werden benoemd tot Ridder: Ruben Timman en Ben Veerman.

Ook op deze plek zeg ik: dank jullie wel en van harte gefeliciteerd!

Jan Hamming, burgemeester Zaanstad