Het Zenith Trio.
Het Zenith Trio. (Foto: aangeleverd)

Zomerconcert in kerkje Markenbinnen

MARKENBINNEN - Toptalenten van het Conservatorium van Amsterdam treden 12 mei op in het kerkje van Markenbinnen, Dorpsstraat 43. Het gaat om het laatste concert van dit seizoen. 

Twee saxofonisten en een pianiste vormen samen het Zenith Trio, Mafalda Oliveira uit Portugal en Ileana Termini uit Italie met op piano Elisabeth Goh uit Singapore. Eerder traden zij al op in de grootste concertzalen, waaronder ons eigen Concertgebouw in Amsterdam. En nu in een intieme setting. Zij kwamen alledrie op 18-jarige leeftijd naar Amsterdam om daar aan het conservatorium verder te studeren. Zij gaan werken vertolken van onder meer Dimitri Shostakovich en Mikhail Glinka, maar ook hedendaagse componisten komen aan bod.

De entree is vrij, er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd voor onder meer de onkosten voor dit concert en kerkonderhoud. 

Een plaats in het kerkje reserveren kan door mailtje te sturen naar: secretariaat@kerkjemarkenbinnen.nl Het concert begint om 20.15 uur. Het kerkje is open vanaf 19.45 uur.