Uit handen van burgemeester Jan Hamming van Zaanstad, geflankeerd door zijn vrouw, kreeg Kees Klinkenberg - op de foto ook met zijn vrouw - afgelopen week de onderscheiding uitgereikt.
Uit handen van burgemeester Jan Hamming van Zaanstad, geflankeerd door zijn vrouw, kreeg Kees Klinkenberg - op de foto ook met zijn vrouw - afgelopen week de onderscheiding uitgereikt. (Foto: Bart Homburg)

Journalist Kees Klinkenberg onderscheiden

ZAANSTREEK - De rol van een journalist is het aangeboden nieuws beoordelen, zelf artikelen schrijven en wat interessant is voor de lezer publiceren online én in de krant. Daarbij blijf je zelf meestal uit de schijnwerpers. Dat was afgelopen week niet het geval voor ras-journalist Kees Klinkenberg, redacteur van Nieuwsblad Zaanstad. Tijdens de jaarlijkse lintjesregen werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

En toen was de journalist zelf het nieuws…

Zo’n eervolle onderscheiding krijg je niet cadeau. De onderscheiding werd verkregen vanwege zijn grote vrijwillige inzet voor de gemeenschap. Zo is al bijna 25 jaar actief voor de Vrienden van Sint Nicolaas in zijn woonplaats Wormerveer. Soms is hij zelf (hulp-)Sinterklaas, maar vaker nog vervult hij de rol van burgemeester-voor-één-dag en heet hij de Sint welkom. 

Zeg je sport, dan zeg je ook Kees Klinkenberg. Je komt hem ook tegen bij diverse sportevenementen, zoals bij atletiekvereniging Lycurgus of de Zaanbochtrun. Daarnaast is Kees vaak ‘speaker' tijdens het evenement. 

Voor voetbalvereniging Fortuna Wormerveer was Kees actief als lid binnen de jeugdcommissie, als begeleider van selectieteams en als grensrechter. En natuurlijk maakt Kees ‘zijn' clubblad. Iets wat hij al doet sinds midden jaren 80. Voor zijn inzet is Kees in 2014 benoemd tot erelid van Fortuna Wormerveer. Naast sportzaken is ons onderscheiden redactielid ook lid van het plaatselijke 4 en 5 mei Comité in Wormerveer. 

Genoeg ‘wapenfeiten' voor de gemeente Zaanstad om Kees Klinkenberg te belonen met een lintje waarvoor we hem ook als team van Nieuwsblad Zaanstad van harte feliciteren.


Team Nieuwsblad

Zaanstad, Rodi Media