Groen Geel poogt de stand te wijzigen
Groen Geel poogt de stand te wijzigen (Foto: Eyecons/KK)

Twee League nederlagen als slotstuk

STREEK - Het Korfballeague seizoen 2022-2023 is door de Zaanse vertegenwoordiger KZ/Thermo4U en GG/RMcD Huis Emma met een nederlaag afgesloten. Er zullen derhalve geen Zaanse teams actief zijn zaterdag 15 april tijdens de korfballeaguefinale in Rotterdam Ahoy.

Met oud-wethouder Jeroen Olthof op de tribune en in de wetenschap dat Tim Bakker ook volgend seizoen hoofdtrainer is van KZ/Thermo4U en ook Maarten van Vliet en Chris Kaper na de zomerstop weer deel zullen uitmaken van de staf van de selectie werd gestart in een wedstrijd om des keizers baard. Na een ruststand van 11-10 was het een slordig KZ dat in de slotfase wat onnodig de winst weggaf tegen een eveneens niet groots DVO.

De eindstand (22-23 na een wat rommelige laatste wedstrijd) kwam mede tot stand door uitblinker Alwin Out die zeven keer scoorde en een masterclass verdedigen gaf tegen Gertjan Meerkerk die “slechts” drie keer tot scoren kwam. Dat er voor beide ploegen weinig meer was om voor te spelen bleek. KZ eindigt als zesde omdat DOS’46 wel won en daarmee over de Kogers heen gaat.

In Wormer kende men voorafgaand aan het duel tegen DOS’46 al de zekerheid dat de vier Play Off kandidaten bekend zijn. Bij Groen-Geel ontbrak de geblesseerde Terrenc Griemink, Stijn Hoekstra stond op zijn plek. Ook was er een basisplaats voor Lindsy Krop. Een wedstrijd om des keizers baard, Groen-Geel kan zich voorbereiden op de wedstrijden tegen de verliezer van de Korfbal League 2 finale en DOS’46 speelde al nergens meer voor. De bezoekers waren de betere in beginfase en liepen uit naar een 1-5 voorsprong. Nog voor rust werd het gat gedicht en zochten beide ploegen de kleedkamers op met een 10-11 ruststand in het voordeel van DOS’46.

In de tweede helft een herhaling van het spelbeeld van de eerste helft. De bezoekers sloegen meermaals een gaatje, maar Groen Geel bleef aan het elastiek en knokte zich terug op gelijke hoogte. Doordrukken en een voorsprong pakken lukte echter niet en zo eindigde de match in 20-23.

Groen Geel moet zich nu gaan voorbereiden op de nacompetitie. Zij mogen zich als nummer 9 opmaken voor de Play Down tegen de verliezend finalist van de KL2 finale die gespeeld zal worden op zaterdag 8 april.