Een waardevolle dag voor de kinderen van CBS De Evenaar over zowel rekenen als belangrijke milieukwesties.
Een waardevolle dag voor de kinderen van CBS De Evenaar over zowel rekenen als belangrijke milieukwesties. (Foto: aangeleverd)

Grote Rekendag op basisschool CBS De Evenaar

Algemeen

KROMMENIE -  De lesdag voor de kinderen op basisschool CBS de Evenaar, Jupiterstraat 139, zag er vorige week iets anders uit dan een normale woensdag. Deze dag stond in het teken van de Grote Rekendag. Het thema van dit jaar was Afval.

De gezamenlijke start was een afval-modeshow met de leerkrachten in de bijzonderste afvalcreaties. Die waren gemaakt door de kinderen met als kroon op het werk het winnen van een ‘gouden prullenbak’. Daarna zijn de leerlingen aan de slag gegaan met uitdagende reken-wiskundeonderwerpen, deze keer rond het maken van afval. Maar ook het weer verwerken, hergebruiken en verminderen van afval.

Daarnaast was er ook buiten de school beweging te zien met betrekking tot de Grote Rekendag en het thema afval. Leerlingen uit groep 7 en 8 zijn druk bezig geweest met het zoveel mogelijk afvalvrij maken van de omgeving van de school. Buurtbewoners zijn erg blij met deze inspanning en het is inspirerend om te zien dat de kinderen worden betrokken bij de zorg voor hun omgeving.

Afbeelding