Ben jij het haasje komend weekend...?
Ben jij het haasje komend weekend...? (Foto: Dirk Karten)

Wat is er te doen in de Zaanstreek tijdens Pasen?

Uitgaan

ZAANDAM – Ei, ei, Pasen 2023 staat komend weekend voor de deur. Dat betekent vooral eieren schilderen, eieren zoeken en eieren eten. Maar er is meer te doen. Een greep uit de activiteiten.

Paasbingo

In Wijkcentrum Dirk Prins, A.G. Verbeekstraat 35 in Zaandam staat vrijdag 7 april de maandelijkse bingo in teken van Pasen. Vanaf 14.00 uur gaan de balletjes rollen. Entree 3,50 euro, inclusief bingokaart, kopje koffie of thee.

Easter Egg Hunt

Banketbakkerij Landsaat bestaat al meer dan 110 jaar en het vak van banketbakkerij bestaat al vele honderden jaren. Echter, betekent dit niet dat er niks nieuws te melden is. Tot 7 april worden er Landsaat-paaseitjes verstopt door Zaanstad. Wie een ei heeft gevonden, kan deze voor 8 april inleveren voor een prijsje. Voor hints kunnen geïnteresseerden de social media-kanalen van Banketbakkerij Landsaat in de gaten houden.

Paasfestijn

Kom op zaterdag 8 april naar het Paasfestijn bij speeltuin Theresia, De Roggebloem 11 in Zaandam. Je kan hier eieren zoeken en kleine spelletjes spelen. Zorg wel dat je tien minuten van te voren aanwezig bent want om 13.00 uur wordt er gestart. Om 15.00 uur is het laatste eitje getikt… Inschrijven kan via speeltuintheresia@gmail.com. Geef wel even je naam, leeftijd en telefoonnummer door.

Ei-leuk paaslab

Kom op 8 of 10 april naar het Hemlab, Barndegat 6-11 in Zaandam. Speciaal voor Pasen hebben ze in het wetenschapslaboratorium een evenement georganiseerd. Kinderen van 7 tot en met 14 jaar kunnen experimenten doen met eieren, zoals eieren etsen of hoe je een rauwe of gekookte eitje kunt herken en nog veel meer. Het hele gezin is welkom. Kosten: kinderen 7 t/m 14 jaar €13,00 of 1 strip, Volwassene - €13,00 of 1 strip ( maximaal één volwassende per kind).

Paaseitjes uitdelen

Bij kinderboerderij ’t Weidje, Spatterstraat 105a in Wormer delen op 10 april de Paashaas én de kippen paaseitjes uit, je kunt meedoen aan een speurtocht en oudhollandse spelletjes spelen. Van 11.00 tot 16.00 uur is er een ei-leuk paasfeestje.

Paaseieren zoeken

Speeltuinvereniging Theresia organiseert samen met Zaanse Roller Club Pauwin paaseieren zoeken. Dat gebeurt op 8 april vanaf locatie sporthal De Struijck, Professor Struijckenstraat 19 in Zaandam. Tussen 13.00 en 15.00 uur wordt het een gezellige boel. Je kunt ook meedoen aan tal van kleine spelletjes. Inschrijven kan via de mail: speeltuintheresia@gmail.com met naam, leeftijd en telefoonnummer. Kinderen onder zes jaar onder begeleiding van een volwassene.

Ook een paasactiviteit georganiseerd? Laat het ons weten op redactiezaan@rodi.nl en wij nemen het mee in onze paasagenda.